Η βιβλιοθηκάριος που αρνήθηκε τη δωρεά της Μελάνια Τραμπ
Η βιβλιοθηκάριος που αρνήθηκε τη δωρεά της Μελάνια Τραμπ

Η βιβλιοθηκάριος που αρνήθηκε τη δωρεά της Μελάνια Τραμπ

Διχάζει τις Ηνωμένες Πολιτείες η κίνηση μιας βιβλιοθηκάριου σε σχολική βιβλιοθήκη να αρνηθεί τη δωρεά βιβλίων της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, επικρίνοντας την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ για την παιδεία.

Σε επιστολή της προς τη Μελάνια Τραμπ, η Λιζ Φιπς Σοέιρο από ένα δημοτικό σχολείο της Μασαχουσέτης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι τα δέκα βιβλία που προσέφερε θα έπρεπε να πάνε σε κάποιο άλλο σχολείο, από αυτά που βρίσκονται σε «υποχρηματοδοτούμενες και υποβαθμισμένες κοινότητες» και έχουν «περιθωριοποιηθεί και κακοποιηθεί» από τις εκπαιδευτικές πολιτικές της υπουργού Παιδείας Μπέτσι Ντεβός.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η Μελάνια Τραμπ δώρισε από δέκα βιβλία σε ένα σχολείο από κάθε πολιτεία των ΗΠΑ. Τα σχολεία επελέγησαν από το υπουργείο Παιδείας με βάση τις επιδόσεις των μαθητών τους.

«Το να μετατρέπεις τη χειρονομία της αποστολής βιβλίων σε παιδιά σε κάτι διχαστικό είναι ατυχές, αλλά η Πρώτη Κυρία παραμένει δεσμευμένη στις προσπάθειές της εκ μέρους των παιδιών παντού» δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Πολλοί είναι αυτοί που επικρίνουν τη βιβλιοθηκάριο για την ενέργειά της, ενώ άλλοι στέκονται στο πλευρό της, υποστηρίζοντας πως έπραξε ορθά.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Διαλέξεις & αναγνώσεις του Γιώργου Χουλιάρα στην Καλιφόρνια και στη Νέα Υόρκη

Προσκεκλημένος από τα Πανεπιστήμια Κολούμπια (Columbia) και Στάνφορντ (Stanford) για να δώσει διαλέξεις και να διαβάσει από το έργο του θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη και στην Καλιφόρνια ο Γιώργος...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: