fbpx
Ιστορία της Φινλανδίας

Ιστορία της Φινλανδίας

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται μια σύντομη αλλά περιεκτική ιστορία της Φινλανδίας, από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι και τη σημερινή εποχή και την ενσωμάτωσή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιμένοντας αρχικά περισσότερο στην εποχή που η χώρα αποτελούσε τμήμα του Σουηδικού βασιλείου, ο συγγραφέας θα συνεχίσει την περιήγηση στην περίοδο της Φινλανδίας ως αυτόνομου Μεγάλου δουκάτου της Ρωσικής αυτοκρατορίας και στη διαμόρφωσή της, τελικά, σε συνειδητοποιημένο έθνος και ανεξάρτητο κράτος. Παρ’ όλα αυτά, ο Μεϊνάντερ δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στην πρόσφατη ιστορία της Φινλανδίας, τοποθετώντας τη σε ένα ιστορικό πλαίσιο στο περιβάλλον της Ευρώπης και της Βαλτικής, προκειμένου να επισημάνει τον τρόπο που τα δύο παραπάνω στοιχεία διαμόρφωσαν τη Φινλανδία του 21ου αιώνα, οδηγώντας μία από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης σε μία από τις πιο ανταγωνιστικές χώρες του κόσμου.

 

Ιστορία της Φινλανδίας
Χένρικ Μεϊνάντερ
μετάφραση: Μαρία Ν. Μαρτζούκου
Ασίνη
298 σελ.
ISBN 978-618-5346-09-6
Τιμή €15,00
001 patakis eshop


 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΕΛΕΤΕΣ - ΔΟΚΙΜΙΑ
Η αξία της προσοχής

Η ικανότητά μας να συγκεντρωνόμαστε χάνεται. Μια πρωτοποριακή έρευνα για τον λόγο που συμβαίνει αυτό – και τον τρόπο που θα ανακτήσουμε την προσοχή μας. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι έφηβοι παραμένουν συγκεντρωμένοι σε ένα...

ΜΕΛΕΤΕΣ - ΔΟΚΙΜΙΑ
Ο κόκκινος Ιανός

Είχαν ο Μαρξ και ο Ένγκελς θεωρία για το έθνος; Ποια αντιμετώπιση επιφύλασσαν στα εθνικά κινήματα; Πώς τα συνδύαζαν με τη φιλοσοφία της ιστορίας, την ανάλυση του καπιταλισμού και τη στρατηγική της...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.