fbpx
Θεωρία & πράξη του δομημένου ρεαλισμού

Θεωρία & πράξη του δομημένου ρεαλισμού

Το θεωρητικό έργο Θεωρία και πράξη του δομημένου ρεαλισμού έρχεται να προστεθεί και να συμπληρώσει τα προηγούμενα έργα, Μανιφέστο/Δυο σχολές του ρεαλισμού, Τι είναι ο δομημένος ρεαλισμός & Οπλίζοντας τις κάμερες. Ο δομημένος ρεαλισμός στην 7η τέχνη. Αποτελεί επεξηγητική εμβάθυνση και πρακτική ανάλυση των δεδομένων που συνθέτουν την τεχνοτροπία του δομημένου ρεαλισμού και δη στα επίπεδα α’ και β’ αυτού, με παραδειγματική αναφορά τόσο σε δημοσιευμένα κείμενα ποίησης, όσο και πεζογραφίας.

Στόχος και τού εν λόγω έργου είναι η κατανόηση των όρων μέσω των οποίων συγκροτείται η θέση της τεχνοτροπίας στον δημόσιο λόγο, η αναγκαιότητα που επιβάλλει την πρακτική της μορφοποίηση και οι λεπτομέρειες που προηγούνται ώστε να οδηγηθεί ο στρατευμένος δημιουργός στην εξωτερική πρόσληψη της πραγματικότητας με όρους αιτιακής σύνδεσης των γεγονότων και τον μετασχηματισμό αυτής της πρόσληψης σε λογοτεχνία συγκεκριμένης κατεύθυνσης και σκοπιμότητας.

 

Θεωρία & πράξη του δομημένου ρεαλισμού
Τεχνητή επεξήγηση των όρων εφαρμογής τής τεχνοτροπίας α’ & β’ επιπέδου
Φιλολογικός Όμιλος Ελλάδος
Αντώνης Ε. Χαριστός – Κωνσταντίνος Λίχνος – Θεόκλητος Μπαμπούρης
Εκδόσεις Υψικάμινος
114 σελ.
ISBN 978-618-87142-0-5
Τιμή €9,00
001 patakis eshop

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΕΛΕΤΕΣ - ΔΟΚΙΜΙΑ
Εγγραμματοσύνη και δημοκρατία στην Αθήνα του 5ου αιώνα

Ποιος συνέτασσε τα διοικητικά έγγραφα στην Αθήνα; Ήταν η εγγραμματοσύνη διαδεδομένη στην αρχαία Αττική; Ο απλός λαός μπορούσε να γράψει, να διαβάσει και να καταλάβει τις επιγραφές που ήταν...

ΜΕΛΕΤΕΣ - ΔΟΚΙΜΙΑ
Η αξία της προσοχής

Η ικανότητά μας να συγκεντρωνόμαστε χάνεται. Μια πρωτοποριακή έρευνα για τον λόγο που συμβαίνει αυτό – και τον τρόπο που θα ανακτήσουμε την προσοχή μας. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι έφηβοι παραμένουν συγκεντρωμένοι σε ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.