Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΛΙΜΑ

Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΛΙΜΑ

του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη

Ο σπουδαιότερος παράγοντας για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ένα σχολείο είναι η καλλιέργεια των διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των εκπαιδευτικών και των μαθητών, που βοηθά στην οικοδόμηση της αίσθησης της ομαδικότητας επιδρώντας, τελικά, στην αποδοτικότητα του σχολείου. Πρόκειται για μια αμφίδρομη σχέση, κι αυτό δεν αποτελεί απώλεια ή αμφισβήτηση του ρόλου του εκπαιδευτικού, αλλά υπακούει στη λογική της κοινωνικής αλληλεπίδρασης. Η αμφίδρομη σχέση απορρέει από το ρόλο του εκπαιδευτικού, ο οποίος υπαγορεύει τη δημιουργία «παιδαγωγικής σχέσης» με τους μαθητές. Η ποιότητα της παιδαγωγικής σχέσης επηρεάζεται από τον τρόπο με τον οποίον ο μαθητής αντιλαμβάνεται τη σχέση του με τον εκπαιδευτικό. Τα κίνητρα και η συμπεριφορά των μαθητών διαμορφώνονται και επηρεάζονται μακροπρόθεσμα από τις αλληλεπιδραστικές τους σχέσεις με τους εκπαιδευτικούς. Το σχολικό κλίμα επηρεάζει την επίδοση των μαθητών και συμβάλλει στην αποτελεσματικότητα της σχολικής μονάδας. Έτσι, το σχολείο μπορεί να είναι ανοιχτό στις αλλαγές και στις προσκλήσεις της μάθησης. Τα τελευταία χρόνια το σχολείο έχει ανοίξει τους ορίζοντές του. Με τη χρήση της τεχνολογίας έχει καταφέρει να μεταφέρει και να γνωρίσει τις δραστηριότητες μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας. Η συγγραφέας μάς προτείνει να δημιουργήσουν οι εκπαιδευτικοί μια ιστοσελίδα μέσω της οποίας να βοηθούν στην ανάπτυξη της κριτικής , όπως γράφει, και της αναλυτικής σκέψης. Ο εκπαιδευτικός μπορεί να αναθέσει στους μαθητές να παράγουν γραπτό λόγο, να συγκεντρώνει και να οργανώνει πηγές από το διαδίκτυο, να παρουσιάζει καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών και, το κυριότερο, να προωθεί την επικοινωνία της τάξης του με άλλες τάξεις σχολείων τόσο της χώρας μας όσο και του εξωτερικού. Σε μια εποχή όπου ο ψηφιακός γραμματισμός αποτελεί απαίτηση της αγοράς εργασίας, είναι τεράστια η ώθηση που δέχεται ο εκπαιδευτικός κόσμος για να ενσωματώσει τις νέες τεχνολογίες στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΛΙΜΑΗ χρήση των ιστολογίων στην εκπαίδευση και η επίδρασή τους στο σχολικό κλίμα
Μια έρευνα δράσης
Ευανθία Μιτιτζή
Αφοί Κυριακίδη
94 σελ.
Τιμή € 9,95

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιό σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

*  Το email σας:

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.