fbpx
«Οι Εκδόσεις Bell προτείνουν 5+1 νέα βιβλία που δεν πρέπει να χάσετε» του Χάρη Νικολακάκη

«Οι Εκδόσεις Bell προτείνουν 5+1 νέα βιβλία που δεν πρέπει να χάσετε» του Χάρη Νικολακάκη

Είμαι βέβαιος πως οι λάτρεις της αγωνίας, των ανατροπών και της περιπέτειας θα βρουν ακαταμάχητες τις φθινοπωρινές προτάσεις μας, οι οποίες καλύπτουν πολλά υποείδη της ευρύτερης crime λογοτεχνίας – από ψυχολογικά και αστυνομικά, μέχρι κοινωνικά και πολιτικά θρίλερ. Το μείγμα είναι εκρηκτικό και άκρως εθιστικό.

1 o kryfos mas eaftosΠρώτη πρόταση είναι Ο κρυφός μας εαυτός του Γιώργου Δάμτσιου (κυκλοφόρησε), που μπορεί να εντάσσεται στη σειρά «Ευγενείς Άγριοι» των BELL Best Seller, αλλά διαβάζεται χωρίς κανένα πρόβλημα και ανεξάρτητα. Πρόκειται για ένα καθαρόαιμο αστυνομικό θρίλερ με πρωταγωνιστή τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Τζορτζ Ντόρμερ, ο οποίος αντιμετωπίζει έναν παρανοϊκό εγκληματία που έχει σχεδιάσει ένα σκοτεινό παιχνίδι απαγωγών, φόνων και εξαπάτησης.

 

2 i teleia zoiΗ Nuala Ellwood δε γράφει συνηθισμένα ψυχολογικά θρίλερ. Αυτό φάνηκε τόσο από το πρώτο της μυθιστόρημα, Τα κόκαλα της αδερφής μου, όσο και από το best seller Η μέρα του ατυχήματος. Σκοτεινό, καθηλωτικό, σπαρακτικό, το νέο της βιβλίο Η τέλεια ζωή (κυκλοφόρησε) έχει πανέξυπνη πλοκή και θέτει ένα βασικό ερώτημα στον αναγνώστη: εσύ μέχρι πού θα έφτανες για να αποκτήσεις την τέλεια ζωή;

 

3 agnooumeniΤον Οκτώβριο (1/10) υποδεχόμαστε το πρώτο βιβλίο της νέας σειράς αστυνομικών μυθιστορημάτων με ηρωίδα την ιδιωτική ντετέκτιβ Τζέσικα Σο, με τίτλο Αγνοούμενη. Πρόκειται για το ντεμπούτο της Lisa Gray, το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία σε πολλές χώρες (#1 best seller στα Amazon UK, US και Australia, καθώς και της Washington Post, Wall Street κ.ά.) και είναι σίγουρο πως θα ενθουσιάσει τους φανατικούς αναγνώστες αστυνομικής λογοτεχνίας.

 

4 agapimeno moy imerologioΤον Οκτώβριο όμως (1/10) επιστρέφει και ο Ξενοφών Φύτρος με το δεύτερό του βιβλίο και αναμφισβήτητα το πιο διαφορετικό μυθιστόρημα αστυνομικής λογοτεχνίας της χρονιάς. Το Αγαπημένο μου ημερολόγιο διαδραματίζεται στη δυστοπική Αθήνα του 2031, όπου η Ελλάδα βρίσκεται εκτός Ε.Ε., η κοινωνία έχει καταρρεύσει και ένας φονικός ιός είναι ανεξέλεγκτος. Στο περιβάλλον αυτό, ένας δολοφόνος σκοτώνει χωρίς αιτία· ή μήπως όχι;

 

5 zoes sto antitheto revmaΗ επόμενη πρότασή μας είναι ένα κοινωνικό μυθιστόρημα μυστηρίου. Στο Ζωές στο αντίθετο ρεύμα του Γιώργου Αγγελίδη (22/10) θα δούμε πώς τρεις άγνωστες μεταξύ τους γυναίκες θα αλλάξουν η μία τη ζωή της άλλης μέσα σε λιγότερο από είκοσι τέσσερις ώρες. Μια πρωτότυπη, δυνατή, συγκινητική, συναρπαστική ιστορία φυγής, σχέσεων και… εγκλημάτων, που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα.

 

6 poteΗ +μία πρότασή μου δεν μπορεί να είναι άλλη από το βιβλίο που όλοι περιμένουν –σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία– από τη στιγμή που ανακοινώθηκε στις αρχές του χρόνου. Ο συγγραφέας των μεγάλων best sellers Ken Follett επιστρέφει στις 9 Οκτωβρίου (ταυτόχρονη παγκόσμια πρεμιέρα) με το Ποτέ, το οποίο σηματοδοτεί μια νέα στροφή στη συγγραφική του καριέρα, καθώς με αυτό απομακρύνεται από τα επιτυχημένα ιστορικά του μυθιστορήματα. Το Ποτέ διαδραματίζεται στο σήμερα και αφηγείται την ιστορία μιας παγκόσμιας κρίσης που απειλεί να οδηγήσει στο ξέσπασμα του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου – μια απειλή που κρατάει σε εγρήγορση τον αναγνώστη μέχρι και τις τελευταίες σελίδες. Πολύ περισσότερο από ένα πολιτικό θρίλερ, το νέο μεγάλο μυθιστόρημα του Ken Follett είναι μια πλούσια σε αυθεντικές λεπτομέρειες συναρπαστική περιπέτεια, από τις καυτές ερήμους της Σαχάρας μέχρι τις απόρρητες συνεδριάσεις των κέντρων εξουσίας στις μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου.

 

Ο Χάρης Νικολακάκης είναι ο εκδότης της Bell.

 

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.