fbpx
«Οι Εκδόσεις Gema προτείνουν 5+1 νέα βιβλία που δεν πρέπει να χάσετε» της Μαρίας Γκέρτσου

«Οι Εκδόσεις Gema προτείνουν 5+1 νέα βιβλία που δεν πρέπει να χάσετε» της Μαρίας Γκέρτσου

Μετά από 21 χρόνια στον χώρο των εκδόσεων, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας με την πεποίθηση ότι το βιβλίο είναι το μέσο για να ταξιδέψουμε στον κόσμο της γνώσης και της φαντασίας. Με μεγάλη μας χαρά δεχτήκαμε την πρόσκληση του Diastixo.gr και σας παρουσιάζουμε 5+1 βιβλία. Καλή ανάγνωση!

 

1 goneisΓονείς σ’ έναν κόσμο γεμάτο οθόνες  – Καταλινά Μπρισενιό & Μαρί-Κλοντ Ντικά
Μετάφραση: Γιούλα Σταθοπούλου

Σε μια εποχή όπου τα παιδιά έχουν ψηφιακό ίχνος πριν καλά καλά γεννηθούν, τι αντίκτυπο έχουν οι συνδεδεμένες τεχνολογίες στην οικογενειακή μας ζωή; Το βιβλίο προσφέρει στους γονείς δρόμους σκέψης, μυστικά και κόλπα για να καταλάβουν καλύτερα και να οριοθετήσουν τις ψηφιακές χρήσεις των παιδιών και των εφήβων τους – όπως και τις δικές τους. Με τρόπο απλό, σαφή και κατανοητό, εξηγούμε τι στάση να κρατήσει κανείς, πότε να ανησυχήσει για κάποια συμπεριφορά και πότε να αποδραματοποιήσει μια κατάσταση ή να πάψει να ασχολείται… με δυο λόγια, όλα όσα πρέπει κανείς να κάνει (ή να μην κάνει) για να σταθεί πλάι στους νέους σε έναν κόσμο όπου οι οθόνες είναι πανταχού παρούσες.

 

2 alaskaΕυτυχισμένος στην Αλάσκα, Δυνατά μυαλά κόντρα στον άνεμο – Ραφαέλ Σανταντρέου
Μετάφραση: Χριστίνα Αμαργιανού

Όλες οι νευρώσεις που μας δυσχεραίνουν τη ζωή –αγωνία, κατάθλιψη, άγχος, ντροπαλότητα–, όλες οι ανησυχίες και οι φόβοι είναι απλώς αποτέλεσμα μιας λανθασμένης αντίληψης, που μπορούμε να μεταβάλουμε διά παντός. Το Ευτυχισμένος στην Αλάσκα παρουσιάζει τη μέθοδο για να το κατορθώσουμε, θεμελιωμένη στην πιο αποτελεσματική θεραπευτική σχολή του κόσμου: τη μοντέρνα γνωστική ψυχολογία.

 

3 kanenasΚανένας δεν φοβάται εκείνους που χαμογελούν – Βερονίκ Οβαλντέ
Μετάφραση: Ροζαλί Σινοπούλου

Η Γκλόρια παίρνει τις κόρες της από το σχολείο και ξεκινά μαζί τους χωρίς προειδοποίηση για ένα μακρινό ταξίδι. Γιατί αυτή η ξαφνική λιποταξία; Από ποια απειλή θέλει να ξεφύγει; Για να το μάθουμε, πρέπει να πάμε πίσω, στα ταραγμένα νερά του παρελθόντος. Μέχρι ποιου σημείου μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας; Σε αυτό το μυθιστόρημα, με αμείωτη ένταση η Βερονίκ Οβαλντέ σκηνοθετεί τον συναρπαστικό χαρακτήρα μιας μητέρας που η ανησυχία της απέναντι στον κόσμο μεταλλάσσεται σε αδυσώπητη ψυχραιμία, προκειμένου να τον αντιμετωπίσει.

 

4 istoriesΙστορίες της μέρας και της νύχτας – Γκυ Ντε Μωπασάν
Μετάφραση – Επίμετρο: Βασιλική Τσίγκανου

Οι Ιστορίες της μέρας και της νύχτας του κορυφαίου εκπροσώπου του γαλλικού νατουραλισμού, Γκυ ντε Μωπασάν (1850-1893), μας ταξιδεύουν στις απόκρημνες ακτές της Νορμανδίας, στο γλυκό φως του γαλλικού Νότου, όμως και στην άγρια και σκληρή Κορσική: αγάπη, τρυφερότητα, επιθυμίες, αλλά και φόνος γονιών, μέθυσοι, δειλοί αστοί, πανούργοι χωριάτες, εικόνες από έναν κόσμο γεμάτο αντιθέσεις, όπου ο συγγραφέας αποτυπώνει τη ροή της ζωής, τη μέρα και τη νύχτα, σε μια συνέχεια, δίχως τέλος.

 

5 33 istories33 Ιστορίες για το 1821 – Συλλογικό έργο
Επιμέλεια – Πρόλογος: Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης

Τα 33 διηγήματα-ιστορίες είναι εικόνες, στιγμές του Αγώνα όπως τις βλέπουν 33 σύγχρονοι σημαντικοί Έλληνες συγγραφείς διακόσια χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821. Η έκδοση αυτού του τόμου έγινε με την ελπίδα οι συγγραφείς να φωτίσουν με τη δική τους ματιά την αθέατη πλευρά της Επανάστασης.

 

Επί της περιφερείας του κύκλου – Ελένη Λαδιά

6 perifereiasΣτην νουβέλα Επί της περιφερείας του κύκλου  η ηρωίδα Ευδοξία, στον δρόμο για την εύρεση της ψυχής, αντιμετωπίζει τα πλέον παράδοξα και παραμυθένια. Είδε πολλά η φτερωτή Ευδοξία από την ιστορία, τη μυθολογία και τα πρόσφατα καθημερινά μαγικά συμβάντα, στον δρόμο της για να βρει την ψυχή. Θα τα καταφέρει, άραγε; Όμως σε όλα αυτά προχωρά ή πετά επί της περιφερείας του κύκλου, διότι αν πέσει εντός ή εκτός αυτού, θα σπάσει τα όρια και θα χαθεί.

 

Η Μαρία Γκέρτσου είναι η εκδότρια των Εκδόσεων Gema.

 

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.