fbpx
«Οι Εκδόσεις Ψυχογιός προτείνουν 5+1 νέα βιβλία που δεν πρέπει να χάσετε» της Αγγέλας Σωτηρίου

«Οι Εκδόσεις Ψυχογιός προτείνουν 5+1 νέα βιβλία που δεν πρέπει να χάσετε» της Αγγέλας Σωτηρίου

Το φθινόπωρο για μένα, μετά το διάλειμμα και τη χαλάρωση του καλοκαιριού, σηματοδοτεί μια αναζωογόνηση, ένα νέο ξεκίνημα, σε όλους τους τομείς. Αρχίζουν τα σχολεία, «αρχίζουν» και τα βιβλία. Γι’ αυτό και πάντα ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος και πάντα σκέφτομαι ότι κάθε βιβλίο που θα βγει είναι ξεχωριστό. Από το πλούσιο πρόγραμμα των Εκδόσεων Ψυχογιός, που περιλαμβάνει βιβλία σε όλες τις κατηγορίες και για όλες τις ηλικίες, προτείνω τους παρακάτω τίτλους, ως μια γενική εικόνα της πολυσυλλεκτικότητάς μας.

 

o ypaspistis toy aftokratora«Ο υπασπιστής του αυτοκράτορα»
Συγγραφέας: Φίλιππος Πλιάτσικας

Οι λέξεις που με συνόδεψαν ως στίχοι στα νεανικά μου χρόνια μέσα από τα τραγούδια του Φίλιππου Πλιάτσικα των Πυξ Λαξ αποτυπώνονται με την ίδια μουσικότητα σ’ ένα μυθιστόρημα-ταξίδι στον χρόνο και στην Ιστορία, με επίκεντρο έναν έρωτα που χάθηκε νωρίς αλλά έμεινε αιώνιος. Ο συγγραφέας διεισδύει στις ψυχές των ηρώων του και παίζει με τη μοίρα και τις επιλογές τους, προσπαθώντας να απαντήσει στο ερώτημα τι ορίζει τα βήματα του κάθε ανθρώπου.

 

mesanychta sti vivliothiki«Μεσάνυχτα στη βιβλιοθήκη»
Συγγραφέας: Ματ Χέιγκ
Μετάφραση: Άννα Παπασταύρου

Για παθιασμένους βιβλιόφιλους και όχι μόνο, μια ιστορία τρυφερή και συγκινητική, αισιόδοξη και αναζωογονητική, για τη δύναμη που έχουν τα βιβλία να αλλάζουν τη ζωή σου. Ο Ματ Χέιγκ είναι εξαιρετικός συγγραφέας, έχει προσωπικά βιώματα και τα μεταφέρει με αριστοτεχνικό τρόπο στο χαρτί, δίνοντάς σου τροφή για σκέψη και ανοίγοντάς σου νέους δρόμους.

 

gatos«Ο γάτος που έσωζε βιβλία»
Συγγραφέας: Σοσούκε Νατσουκάουα
Μετάφραση: Αύγουστος Κορτώ

Ένα όμορφο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, μια ιστορία ενηλικίωσης και μια παραβολή για την αξία των βιβλίων. Από το εξώφυλλο κιόλας ανοίγει η καρδιά σου και ετοιμάζεσαι για ένα μαγευτικό ταξίδι, με σκηνικό ένα παλαιοβιβλιοπωλείο σε μια μικρή πόλη της Ιαπωνίας.

 

o pio eftichismenos anthropos sti gi«Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στη γη»
Συγγραφέας: Έντι Τζέικου
Μετάφραση: Σοφία Τρουλλινού

«Τη ζωή την κρατάς στα χέρια σου. Η ευτυχία δεν πέφτει από τον ουρανό. Είναι στα χέρια σου. Θέλεις να είσαι ευτυχισμένος; Μπορείς να είσαι ευτυχισμένος». Αυτό υποστηρίζει ο Έντι Τζέικου, επιζών του Άουσβιτς και μάρτυρας του Ολοκαυτώματος, αποκαλώντας τον εαυτό του τον «πιο ευτυχισμένο άνθρωπο στη γη». Στα 101 του χρόνια, ο συμπαθέστατος και πάντα χαμογελαστός Έντι προσφέρει ένα απόσταγμα σοφίας και ανθρωπιάς, που δεν μπορεί παρά να γαληνέψει την ψυχή σου.

 

prince«Prince. Με ανοιχτό και κλειστό μικρόφωνο»
Συγγραφέας: Νιλ Κάρλεν
Μετάφραση: Γιάννης Νένες

Purple rain, Kiss, When doves cry, Cream… Ο σούπερ σταρ της ροκ με τις εκκεντρικές εμφανίσεις, τις εκπληκτικές συναυλίες όπου δέσποζε στη σκηνή ως εξαιρετικός περφόρμερ, τα τραγούδια που ξεσήκωναν τα πλήθη. Σε μια βιογραφία γεμάτη αδημοσίευτες φωτογραφίες, ο Νιλ Κάρλεν παίρνει τον αναγνώστη παρέα με τον Prince σε μια βόλτα στη Μινεάπολη με ένα κάμπριο, για να μιλήσουν για ταινίες, μουσική και για τη ζωή.

 

to christougeniatiko gourounaki«Το Χριστουγεννιάτικο Γουρουνάκι»
Συγγραφέας: Τζ. Κ. Ρόουλινγκ
Μετάφραση: Σοφία Γρηγορίου

Δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο δυναμικό comeback της «μαμάς» του Χάρι Πότερ στην παιδική λογοτεχνία, μια ιστορία για μικρά παιδιά, που με έκανε να νιώσω κι εγώ μικρό παιδί αποζητώντας το αγαπημένο μου χνουδωτό αρκούδι. Εδώ δεν υπάρχουν αρκουδάκια· υπάρχουν όμως γουρουνάκια, ο Γου και το Χριστουγεννιάτικο Γουρουνάκι, ο αχώνευτος αντικαταστάτης του Γου, που θα ζήσουν μια περιπέτεια πέρα από κάθε φαντασία στη Χώρα των Χαμένων.

 

Η Αγγέλα Σωτηρίου είναι διευθύντρια του εκδοτικού τμήματος στις Εκδόσεις Ψυχογιός.

 

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.