fbpx
Η συγγραφέας και παιδαγωγός Σουζάν Άξελσον στην Αθήνα, Τρίτη 26/3

Η συγγραφέας και παιδαγωγός Σουζάν Άξελσον στην Αθήνα, Τρίτη 26/3

Η αλυσίδα πολιτισμού IANOS, οι Εκδόσεις Μεταίχμιο, το εκπαιδευτικό portal Elniplex και το κέντρο προσχολικής αγωγής Dorothy Snot προσκαλούν το αναγνωστικό κοινό σε μια γνωριμία με την Αγγλίδα παιδαγωγό και συγγραφέα Σουζάν Άξελσον την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, στις 18:00, στο ΙΑΝΟS καφέ (Σταδίου 24, Αθήνα), με αφορμή το βιβλίο της Συνδυάζοντας το παιχνίδι και τη μάθηση στην προσχολική ηλικία: Η παιδαγωγική της Αυθεντικής Μάθησης (μτφρ. Χριστίνα Βαρλάμη – Κατερίνα Γουλέτη, Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2024).

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Μαρία Σφυρόερα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδαγωγικών, ΤΕΑΠΗ, ΕΚΠΑ. Συντονίζουν οι νηπιαγωγοί και συντάκτες του elniplex.com Μαίρη Μπιρμπίλη και Απόστολος Πάππος. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η εκδήλωση θα γίνει με διερμηνεία από τα αγγλικά στα ελληνικά από τον Γιάννη Γιαννούδη, διευθυντή του Dorothy Snot.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η παιδαγωγική της Αυθεντικής Μάθησης εμπνέεται από τη μέθοδο Reggio Emilia και επιτρέπει στα παιδιά να μαθαίνουν και να παίζουν με φυσικό τρόπο και με τον δικό τους ρυθμό. Παράλληλα, εστιάζει στην ενίσχυση του θαυμασμού, της απορίας, της περιέργειας, της χαράς, της φαντασίας, της αλληλεπίδρασης, του ρίσκου των παιδιών, μαζί με την αξιοποίηση του χρόνου και του αναστοχασμού. Η προσέγγιση της Αυθεντικής Μάθησης ενισχύει την παρατήρηση, τη μίμηση, τη μάθηση και την εξάσκηση μέσω του αυτόνομου παιχνιδιού. Βοηθάει τους γονείς και τους παιδαγωγούς της πρώιμης παιδικής ηλικίας να δημιουργήσουν μια σειρά από συμπεριληπτικά είδη και εμπειρίες παιχνιδιού που εστιάζουν στην αλληλεπίδραση με τα υλικά, τη φύση, τον εσωτερικό χώρο, τον χρόνο και τα ίδια τα παιδιά.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Σουζάν Άξελσον (Suzanne Axelsson) γεννήθηκε στο Γιορκ της Αγγλίας, σπούδασε ιστορία και αρχαία ιστορία, κι έκανε μεταπτυχιακό στην προσχολική αγωγή. Από το 1992 ζει στη Σουηδία. Εργάζεται στο Πρόγραμμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, στο Τμήμα Σπουδών Παιδιού και Νέων του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να πραγματοποιήσει ομιλίες, εργαστήρια και παρουσιάσεις που αφορούν την προσχολική εκπαίδευση. Στην Ελλάδα έχει κάνει παρουσιάσεις σε ημερίδες και εργαστήρια.


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αντιδράσεις εκδοτών και συγγραφέων σχετικά με τη δημιουργία του νέου φορέα βιβλίου

Τα σωματεία εκδοτών και η Εταιρεία Συγγραφέων εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τον τρόπο με τον οποίο έχει δρομολογηθεί μέχρι στιγμής η ίδρυση του Ελληνικού Ιδρύματος Βιβλίου και...

ΝΕΑ
Έγινε η εκδήλωση για την παρουσίαση της έρευνας «Παιδί και ανάγνωση» του ΟΣΔΕΛ

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, σε μια μεγάλη εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του...

ΝΕΑ
Το Επαγγελματικό Πρόγραμμα της 20ής ΔΕΒΘ συνεχίζει δυναμικά για 2η χρονιά

Εμβαθύνοντας στη σημασία που έχει η γνωριμία, ο διάλογος και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ του εκδοτικού κόσμου της Ελλάδας και του εξωτερικού, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού εγκαινίασε πέρυσι το...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.