fbpx
18η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, 25-28 Νοεμβρίου

18η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, 25-28 Νοεμβρίου

Η 18η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ), που διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ), θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 25-28 Νοεμβρίου 2021 υβριδικά, με παράλληλη συνύπαρξη φυσικού και διαδικτυακού προγράμματος. Η πόλη της Θεσσαλονίκης ενώνει τις δυνάμεις της με το ΕΙΠ για να υποδεχτεί την Έκθεση και να προσελκύσει το κοινό στις εγκαταστάσεις της HELEXPO.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, το ΕΙΠ ανανέωσε τις παλαιές συνέργειες και προχώρησε σε νέες με τους ακόλουθους φορείς: Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονίας, Helexpo, Δήμο Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Η διεύρυνση του διεθνούς χαρακτήρα της 18ης ΔΕΒΘ αποτελεί βασικό στόχο του ΕΙΠ. Σε μια χρονιά δύσκολη, με συνθήκες υγειονομικού περιορισμού, στην Έκθεση φιλοξενούνται 15 χώρες, πάνω από 450 συγγραφείς, εικονογράφοι, μεταφραστές, ομιλητές και 236 εκθέτες.

Η γερμανόφωνη λογοτεχνία έχει την τιμητική της: η Έκθεση θα προσφέρει στο κοινό ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων τόσο για τους εκπροσώπους του κλάδου του βιβλίου, με επαγγελματικές εκδηλώσεις, όσο και για τους λάτρεις της λογοτεχνίας, το οποίο συνδιοργανώνουν η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, το Goethe-Institut και το πρόγραμμα Litrix.de με το ΕΙΠ. Επίσης, από τη Γεωργία, στο πλαίσιο της «Τυφλίδας – Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου 2021», υποδεχόμαστε μια δυναμική αποστολή που περιλαμβάνει συγγραφείς και εκπροσώπους φορέων πολιτισμού. Τέλος, η παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της παγκόσμιας αγοράς του βιβλίου αλλά και φορέων, εκδοτών και λογοτεχνικών πρακτόρων από χώρες όπως η Ρουμανία, η Αλβανία, η Γαλλία, η Βραζιλία και η Τουρκία αποδεικνύουν το δυναμικό άνοιγμα εξωστρέφειας που επιτυγχάνει η ΔΕΒΘ και τη διεθνή διάστασή της.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εκδηλώσεων μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.