fbpx
Ντοκιμαντέρ για τον Τσαρλς Μπουκόβσκι στις ΗΠΑ

Ντοκιμαντέρ για τον Τσαρλς Μπουκόβσκι στις ΗΠΑ

Πρεμιέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνει στις 7 Αυγούστου το ντοκιμαντέρ You Never Had It – An Evening with Bukowski, το οποίο περιλαμβάνει αρχειακό υλικό από συνέντευξη που είχε δώσει στο σπίτι του τον Ιανουάριο του 1981 ο συγγραφέας Τσαρλς Μπουκόβσκι (1920-1994) στην Ιταλίδα δημοσιογράφο Σίλβια Μπίτζιο.

Το υλικό αυτό θεωρούνταν χαμένο, όμως η δημοσιογράφος το ξαναβρήκε στο γκαράζ της περισσότερα από 20 χρόνια μετά τον θάνατο του Μπουκόβσκι και αξιοποιήθηκε για το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, που περιλαμβάνει επίσης σύγχρονες λήψεις από το κέντρο του Λος Άντζελες, συνοδευόμενες από αφηγήσεις ποιημάτων από τον ίδιο τον Μπουκόβσκι, καθώς και συνεντεύξεις με την Μπίτζιο για τη γνωριμία της με τον Αμερικανό συγγραφέα.

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 2016 και θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ από τις 7 Αυγούστου μέσω της πλατφόρμας Kino Marquee, η οποία δημιουργεί «εικονικά σινεμά», στηρίζοντας κινηματογράφους που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού.

 

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
12ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Έπειτα από 250 performances σε 12 διαφορετικούς σκηνικούς χώρους και 1.300 νέους καλλιτέχνες, το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία...

ΝΕΑ
Φεστιβάλ και Αφιερώματα στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Η 20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ), 16-19 Μαΐου 2024, φιλοξενεί και αυτή τη χρονιά φεστιβάλ και αφιερώματα σε συνεργασία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού με σημαντικούς φορείς και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.