fbpx
Βαγγέλης Μαργιωρής

Βαγγέλης Μαργιωρής

Στο χιουμοριστικό μυθιστόρημα δεν είμαι πρωτάρης, καθώς σε αυτό το είδος ανήκε το πρώτο μου βιβλίο. Το να γράψω όμως ακόμη ένα νόμιζα πως θα ήταν –το λιγότερο– κάτι σαν άθλος. Το είδος είναι από μόνο του δύσκολο –ειδικά στην Ελλάδα, μην πω και υπό διωγμό– πολλώ δε μάλλον που θα έπρεπε να αποφύγω την οποιαδήποτε ταύτιση/επανάληψη με το προηγούμενο. Στη διάρκεια της συγγραφής, όμως, κατανόησα πως οι σελίδες γέμιζαν εύκολα, οι ατάκες έβγαιναν αυθόρμητα. Ταυτόχρονα δε, περνούσα υπέροχα καθώς κατέγραφα τις ζωές των ηρώων μου! Γελούσα μαζί τους, έγινα παρέα τους στα δύσκολα και στο κάθε λογής ευτράπελο που τους τύχαινε. Τελικά ήταν τόσο όμορφη η διαδρομή, που σχεδόν λυπήθηκα που τελείωσε! Αυτά τα συναισθήματα που ένιωσα, τη χαρούμενη διάθεση, το αυθόρμητο γέλιο είναι που θέλω να βγάλω και στον αναγνώστη.

Η ιδέα για το βιβλίο γεννήθηκε από την πρόθεσή νου να δημιουργήσω καθημερινούς, απλούς ήρωες που θα ήταν σε θέση να διακωμωδήσουν τη μία και μοναδική «αγία ελληνική οικογένεια». Αυτή την εκτεταμένης μορφής οικογένεια, η οποία είτε θα καθίζει τα μέλη της σε κυριακάτικα τραπεζώματα είτε που θα τα ξαπλώνει στον καναπέ του ψυχαναλυτή! Ναι, το πιστεύω ακράδαντα πως σε τούτον τον τόπο είμαστε όλοι μας τρελοί! Μέλη του γαλατικού –αν και στην περίπτωσή μας υποταγμένου– χωριού, που επιμένει να πηγαίνει κόντρα σε οποιαδήποτε διαφοροποίηση.

Η ιδέα για το βιβλίο γεννήθηκε από την πρόθεσή νου να δημιουργήσω καθημερινούς, απλούς ήρωες που θα ήταν σε θέση να διακωμωδήσουν τη μία και μοναδική «αγία ελληνική οικογένεια».

Έδωσα τον βασικό ρόλο του αφηγητή της ιστορίας στη σύζυγο του κεντρικού ζευγαριού, την Αθηνά. Τη λάτρεψα αυτή τη γυναίκα, το ομολογώ! Ήταν απλά για εμένα η ιδανική για να εξιστορήσει με σαφήνεια, τόσο το τι συμβαίνει μέσα στο κεφάλι της, όσο και γύρω της. Μικρές παρεμβάσεις υπάρχουν διάσπαρτες κι από τον άντρα της, τον Θανάση, με σκοπό να ακουστεί και η άλλη άποψη της οικογένειας. Επέλεξα η ροή της ιστορίας να ακολουθεί την ανατροφή της κόρης τους Ελένης μέχρι την ηλικία των δεκαεπτά ετών, αν και υπάρχουν αρκετά μεγάλα χρονικά άλματα.

 

Να σπρωχτούμε κι όπως πέσουμε
Βαγγέλης Μαργιωρής
Εκδόσεις Βακχικόν
σ. 308
ISBN: 978-960-638-256-7
Τιμή: 13,78€
001 patakis eshop

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΕ Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
Νικολέττα Αλεξάνδρου

Τέσσερα χρόνια μετά το Ήχοι και Σιωπές νιώθω έντονη τη διαφορά –θα έλεγα, ίσως, και την εξέλιξη–, αλλά ταυτόχρονα και τη συνέπεια στον τρόπο σκέψης και έκφρασής μου. Έχω «μεγαλώσει» τόσο ώστε να καταφέρω...

ΣΕ Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
Μάριος Φούσκας

Όνειρα μέσα σε όνειρα, λοιπόν.Μια συλλογή διηγημάτων που γράφτηκαν στη διάρκεια της καραντίνας. Δεκατρία διηγήματα που επιλέχθηκαν να δεθούν μαζί για πάντα, συνεπιβάτες σε ένα μαγικό ταξίδι. Μόνο η αφετηρία είναι...

ΣΕ Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
Λάμπρος Στεμνής

Πώς να τα βάλω με τον κόσμο των παιδιών; Πώς να αναμετρηθώ με την αχαλίνωτη φαντασία τους; Πώς να μετουσιώσω το αδιόρατο σε κάτι συναρπαστικό; Ίσως με την έμπνευση, η οποία με ωθεί σχεδόν...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.