Τσβέταν Τοντόροφ
Τσβέταν Τοντόροφ

Τσβέταν Τοντόροφ

«Για να συμβεί το κακό, δεν επαρκούν οι πράξεις μερικών ανθρώπων˙ πρέπει να μένει αδιάφορη και η μεγάλη πλειοψηφία. Αυτό είναι κάτι για το οποίο είμαστε όλοι αρκετά ικανοί».

Τσβέταν Τοντόροφ |1.3.1939 - 7.2.2017|, κορυφαίος Βούλγαρος φιλόσοφος, κριτικός της λογοτεχνίας, θεωρητικός του στρουκτουραλισμού, ιστορικός, κοινωνιολόγος και δοκιμιογράφος, που έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Παρίσι. Η επιρροή του σε ποικίλους τομείς, και δη στη θεωρία της λογοτεχνίας και στην ανθρωπολογία, ήταν μέγιστη. Μεταξύ των έργων του: «Κριτική της κριτικής», «Προς υπεράσπιση του Διαφωτισμού», «Η λογοτεχνία σε κίνδυνο» κ.ά.

#ΣανΣημερα #OnThisDay #sansimera #diavazo #vivlio #βιβλίο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Βικτόρ Ουγκό

Ο Βικτόρ Ουγκό |26.2.1802 – 22.5.1885| ήταν Γάλλος μυθιστοριογράφος, ποιητής και δραματουργός, ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του γαλλικού ρομαντισμού (Οι άθλιοι, Η Παναγία των Παρισίων, Τα φύλλα του φθινοπώρου, Τα...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Φρέντυ Γερμανός

Ο Φρέντυ Γερμανός |5.9.1934 – 21.5.1999| ήταν δημοσιογράφος και συγγραφέας, γνωστός και για τις τηλεοπτικές του εκπομπές. Χρονογράφος σε εφημερίδες (Μεσημβρινή, Ελευθεροτυπία), ευθυμογράφος (το πρώτο του βιβλίο με μικρά χιουμοριστικά...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας:
 
     

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.