fbpx
Εμμανουήλ Κριαράς

Εμμανουήλ Κριαράς

«Δεν επεπόθησα ξέρετε τόσο μακρύ βίο... Έγινε. Δεν θέλω πια άλλο να ζήσω. Η χαρά μου (η αγαπημένη μου σύζυγος) έφυγε. Ο έρωτας –τον οποίο η ύπαρξή της και μόνο μου ενέπνεε– ο έρωτας για τη ζωή, τη δημιουργία και την εργασία, για τη δημιουργία, δεν υπάρχει πια. Οπότε, σας ευχαριστώ για τις ευχές και τα δώρα αλλά... είναι πλέον περιττά. Και η εποχή μας δεν το θέλει το περιττό».

Εμμανουήλ Κριαράς |28.11.1906 - 22.8.2014|, από συνέντευξή του που έδωσε στα 107 του χρόνια, έναν χρόνο πριν πεθάνει. Σπουδαίος φιλόλογος και πανεπιστημιακός, λεξικογράφος, δημοτικιστής και μελετητής της νεοελληνικής λογοτεχνίας, πίστευε ότι ο επιστήμονας οφείλει να αφήνει κάθε τόσο το «εργαστήριο» και να βγαίνει προς τον κόσμο, μέσω της εκλαΐκευσης της επιστήμης του. Μεταξύ των έργων του το πολύτομο «Λεξικό της μεσαιωνικής ελληνικής δημώδους γραμματείας» (Λεξικό Κριαρά) και το «Λεξικό της σύγχρονης ελληνικής δημοτικής γλώσσας, γραπτής και προφορικής».

#ΣανΣημερα #OnThisDay #sansimera #diavazo #vivlio #βιβλίο

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Τόμας Πίντσον

Ο Τόμας Πίντσον, ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους πεζογράφους, γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1937 στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης. Πολλοί τον συγκρίνουν με τον Τζέιμς Τζόις, θεωρώντας ότι οι δύο...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ρόμπερτ Μπράουνινγκ

Ο Ρόμπερτ Μπράουνινγκ |7.5.1812 – 12.12.1889| ήταν Άγγλος ποιητής και θεατρικός συγγραφέας, από τους πιο διάσημους της βικτοριανής περιόδου. Τα ποιήματά του (Σορντέλο, Το δαχτυλίδι και το βιβλίο) διακρίνονται για την...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.