Τα θεατρικά
Τα θεατρικά

Τα θεατρικά

Ο Πάρις Τακόπουλος (1930) αποτελεί μια ξεχωριστή και μοναδική περίπτωση στην ελληνική θεατρική δραματουργία, στην οποία εισήγαγε ένα καινούργιο είδος γραφής. Η κριτική έχει κατατάξει το έργο του, από την πρώτη σκηνική του παρουσίαση, στο «θέατρο του παραλόγου» με την ευρύτερη έννοια. Τον απασχόλησε περισσότερο η παραξενιά του παραλόγου της ζωής, παρά το ίδιο το «παράλογο». Με τα μετέπειτα έργα του, υπερβαίνει τα χαρακτηριστικά του εν λόγω θεατρικού είδους και «αγγίζει την καλούμενη «μεταμοντέρνα» γραφή», όπως παρατηρεί ο Δημήτρης Τσατσούλης.

Οι εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, δέκα χρόνια μετά από την πρώτη έκδοση (2003), επανακυκλοφορούν τα Θεατρικά του Πάρι Τακόπουλου, σε δύο ογκώδεις τόμους. Περιλαμβάνονται συνολικά 41 θεατρικά έργα, ανάμεσά τους τα «Ο προτελευταίος των Μόνικιν», «Ένα αίσιον συνοικέσιον», «Οι εξετάσεις», «Ο γύρος του κόσμου σε οκτώ λεπτά», «Η Δευτέρα Παρουσία ή Η επιστροφή του Μαρξ και του Ένγκελς», το «Γαμοπίλαφο» κ.ά. Ο πρώτος τόμος ξεκινά με κείμενα για το θεατρικό έργο του Τακόπουλου της Χαράς Μπακονικόλα-Γεωργακοπούλου, του Γρηγόρη Ιωαννίδη και του Δημήτρη Τσατσούλη. Η δίτομη έκδοση εμπλουτίζεται με βιογραφικό κείμενο του συγγραφέα, παραστασιογραφία, κριτικογραφία, σχόλια, κείμενα και συνεντεύξεις. Επίσης, κοσμείται με φωτογραφίες από παραστάσεις και μακέτες γνωστών ζωγράφων, και σχέδια όλων των έργων από τη Σοφία Ζαραμπούκα και τον Ευάγγελο Κουζούνη.

 

Τα θεατρικά
Δύο τόμοι
Πάρις Τακόπουλος
Ελληνικά Γράμματα
556 σελ. + 768 σελ.
ISBN 978-960-19-0691-1 + 978-960-19-0692-8
Τιμή: €20,00 + €20,00
001 patakis eshop

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιό σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

*  Το email σας:

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.