fbpx
Έρως Kαλός

Έρως Kαλός

Μέσα από 21 λογοτεχνικά κείμενα και ποιήματα διακεκριμένων συγγραφέων και ποιητών, που συνοδεύονται από ισάριθμα έργα τέχνης καταξιωμένων ζωγράφων και γλυπτών, αναδεικνύεται ο έρωτας ως κινητήρια δύναμη της ζωής. Σύγχρονοι καλλιτέχνες λεκτικοποιούν τη διαδρομή μέσω της οποίας η επιθυμία θα συναντήσει το απόλυτο, το αιώνιο, το σταθερό, το τέλειο κάλλος, τον Έρωτα. Πρόκειται για μια συνομιλία λόγου και εικόνας με σκοπό την αναφορά στο εσωτερικό τοπίο και στον ιερό τρόμο που αντιπροσωπεύει το συναίσθημα αυτό, αποδιδόμενο ως τέλεια ιδέα και όχι ως εφήμερη πράξη.

To λεύκωμα συνοδεύει την εικαστική έκθεση Έρως Καλός, η οποία πραγματοποιείται από τον Εικαστικό Κύκλο Sianti Gallery υπό την επιμέλεια του ιστορικού τέχνης, Μάνου Στεφανίδη. Τόσο μέσω της έκθεσης όσο και μέσα από το λεύκωμα αποτυπώνονται εικαστικά και λογοτεχνικά μικρά δράματα της καθημερινότητας ή της φαντασίας, της εμπειρίας ή των αναμνήσεων, καθώς η θεματική του έρωτα ενυπάρχει και ταυτοποιεί την ανθρώπινη υπόσταση.

Συμμετέχουν οι συγγραφείς: Αγγελάκη-Ρουκ Κατερίνα, Αγαθοκλέους Πέτρα, Αριστηνός Γιώργος, Ασωνίτης Αλέξανδρος, Βαγενάς Νάσος, Βαλτινός Θανάσης, Βλαβιανός Χάρης, Γουδέλης Τάσος, Δημουλά Κική, Δούκα Μάρω, Δρακονταειδής Φίλιππος, Ευσταθιάδης Γιάννης, Κούμπουλης Βαγγέλης, Μεταξάς Γιάννης, Μαρκόπουλος Γιώργος, Μαυρουδής Κώστας, Μοδινός Μιχάλης, Παμπούδη Παυλίνα, Σερέφας Σάκης, Στεφανίδης Μάνος, Σφακιανάκης Άρης, Χριστοδούλου Δήμητρα, Χυτήρης Τηλέμαχος.

Και οι καλλιτέχνες: Αληθεινός Δημήτρης, Αντωναρόπουλος Χρήστος, Αρφαράς Μιχάλης, Ασημακόπουλος Γιάννης, Βαλυράκης Γιάννης, Γεωργιάδης Γιώργος, Δεβετζής Ανδρέας, Κατζουράκης Κυριάκος, Λάλας Θανάσης, Μανωλοπούλου Μαρικίτα, Μαραγκουδάκη Μαρία, Μόραλης Γιάννης, Μπελιβανάκη Λίλα, Παπαγιάννης Θεόδωρος, Παπαδημητρίου Άγγελος, Παπαϊωάννου Χριστίνα, Σάμιος Παύλος, Σιάγκρης Παναγιώτης, Σπάρταλης Άγγελος, Σπυριούνης Κώστας, Σταθόπουλος Γιώργος, Τόλης Κωνσταντίνος, Φασιανός Αλέκος, Ψυχοπαίδης Γιάννης.

 

Έρως Kαλός
21+21 δημιουργοί για τον έρωτα
επιμέλεια: Μάνος Στεφανίδης
University Studio Press
104 σελ.
ISBN 978-960-12-2477-0
Τιμή €12,00
001 patakis eshop

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΕΧΝΕΣ
Ιντερμέτζο

Από τον Επίλογο του βιβλίου: Το σωστό να λέγεται. Όσο περισσότερη ρουτίνα και λιγότερη φαντασία έχει ένα σύστημα διακυβέρνησης, τόσο μεγαλύτερη ασφάλεια προσφέρει. Μας μαθαίνει να ζούμε μέσα στο...

ΤΕΧΝΕΣ
Το βαλς του Ορφέα

Το βαλς του Ορφέα, ένα θεατρικό τραγούδι του Στρατή Πασχάλη, που, μελοποιημένο από την Κατερίνα Πολέμη, αγαπήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, τώρα γίνεται βιβλίο στην Κάπα Εκδοτική. Ο Στρατής Πασχάλης, κάτω απ’...

ΤΕΧΝΕΣ
Ειρήνη

Μια γυναίκα εξήντα ετών, η Ειρήνη, πάλαι ποτέ πρωταγωνίστρια του θεάτρου, έχει άνοια και ζει με την κόρη της. Μια νεαρή γυναίκα, δημοσιογράφος και ηθοποιός, θα εισβάλει στην καθημερινότητά τους. Η...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.