fbpx
Μουσικά Καρέ – Τεύχος 1

Μουσικά Καρέ – Τεύχος 1

Τα Μουσικά Καρέ είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια εικονογράφησης αγαπημένων τραγουδιών του ελληνικού αλλά και του διεθνούς ρεπερτορίου. Η μουσική συναντά την τέχνη των κόμικς και 10 Έλληνες κομίστες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε να αποτυπώσουν αγαπημένα τραγούδια σε μορφή κόμικς. Oι Οasis συναντούν τη Ρόζα Εσκενάζυ και οι Jet τα Υπόγεια Ρεύματα. Μουσικά παντρέματα που αποδεικνύουν πως η μουσική δεν έχει σύνορα. Εννιά αγαπημένα τραγούδια γίνονται ιστορίες κόμικς. Αν υποθέσουμε πως η μουσική παντρεύει τη μελωδία με τον στίχο, η Ένατη Τέχνη έρχεται για να προσθέσει την εικονογράφηση και να απογειώσει αισθητικά το αποτέλεσμα.

Κομίστες: Θανάσης Καραμπαλίος, Αρινέλα Κοτσίκο, Περικλής Κουλιφέτης, Νικόλας Κούρτης, Νικόλαος Κούτσης, Σταύρος Κιουτσιούκης, Αγγελική Σαλαμαλική, Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης, Νικόλας Στεφαδούρος, Κώστας Φραγκιαδάκης.

Το νέο αυτό κόμικς έρχεται ως μια απόδειξη πως οι διάφορες μορφές τέχνης μπορούν όχι απλά να συνεργαστούν, αλλά να συμπληρώσουν η μία την άλλη, χαρίζοντάς μας εξαιρετικές στιγμές απόλαυσης. Αν αγαπάτε τη μουσική και τα κόμικς, τα Μουσικά Καρέ θα σας ενθουσιάσουν. Ο Πλάτωνας έλεγε: «Η μουσική είναι ένας ηθικός κανόνας. Δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη, απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα». Εμείς από την πλευρά μας σας υποσχόμαστε πως μέσα σε αυτό το κόμικς θα βρείτε μουσικές ιστορίες που θα σας συγκινήσουν!

Το εξώφυλλο έχει φιλοτεχνηθεί από τον Νικόλαο Κούτση, ενώ την έκδοση προλογίζει ο ραδιοφωνικός παραγωγός στο Κόκκινο 105,5 FM Θοδωρής Μανίκας. Τέλος, ο γνωστός τραγουδοποιός Νίκος Πορτοκάλογλου, μέσα από μια πλούσια συνέντευξη γεμάτη όμορφα σκίτσα, μας εξιστορεί άγνωστες πτυχές της διαδρομής του, αλλά και τη στενή του σχέση με την Ένατη Τέχνη!

 

Μουσικά Καρέ
Τεύχος 1
Εκδόσεις Μικρός Ήρως
84 σελ.
Τιμή: €9,90

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Περιπέτεια – Τεύχος 2

Έχοντας ως αφετηρία και κεντρικό του αφιέρωμα την Άλκη Ζέη, με αφορμή το Λογοτεχνικό έτος «Άλκη Ζέη», το περιοδικό Περιπέτεια συνεχίζει το ταξίδι του: Το 2ο τεύχος κυκλοφορεί από τις 15 Δεκεμβρίου 2023, ανήμερα...

ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Σταφυλή – Τεύχος 5

Στη Σταφυλή, από το πρώτο τεύχος, οι συντελεστές θέλησαν να δώσουν την ευκαιρία σε έργα παλαιότερων εποχών να νιώσουν το άγγιγμα μιας καινούργιας προσέγγισης, δίπλα στη σύγχρονη δημιουργία, που...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.