Κατανοώντας τον καπιταλισμό

Κατανοώντας τον καπιταλισμό


Η καινούργια έκδοση του βιβλίου αποτελεί μια εισαγωγή στην οικονομική επιστήμη που ερμηνεύει πώς λειτουργεί ο καπιταλισμός, γιατί ορισμένες φορές δεν λειτουργεί τόσο καλά όσο θα θέλαμε, και πώς με την πάροδο του χρόνου δεν αλλάζει μόνο τη δική του λειτουργία αλλά φέρνει και επανάσταση στον κόσμο γύρω μας.

Η τρισδιάστατη προσέγγιση εστιάζει στον ανταγωνισμό της αγοράς, στις σχέσεις εντολής μεταξύ επιχειρήσεων, κρατών και διεθνών σχέσεων· και στην αλλαγή ως κύριο χαρακτηριστικό της καπιταλιστικής οικονομίας που υποκινείται από την καινοτομία ή την τεχνική αλλαγή, καθώς και στη σύγκρουση για την κατανομή του εισοδήματος.

Το βιβλίο καλύπτει τα βασικά θέματα της προσφοράς και ζήτησης, του ανταγωνισμού στην αγορά, τον ατελή ανταγωνισμό, τη συνολική ζήτηση, τον πληθωρισμό και την ανεργία. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον εξαιρετικό δυναμισμό και στην παραγωγικότητα της καπιταλιστικής οικονομίας· στο ψυχολογικό υπόβαθρο της ανθρώπινης συμπεριφοράς· στη λογική και τους περιορισμούς του αόρατου χεριού του Adam Smith· στην τεχνολογική αλλαγή και στη νέα οικονομία που βασίζεται στην πληροφορική· στην παγκόσμια οικονομική ολοκλήρωση και την επίδρασή της στις εθνικές οικονομίες, καθώς και στην ανισότητα τόσο εντός όσο και εκτός των εθνών. Προσφέρει, επίσης, μια κριτική ανάλυση των δογμάτων της νεοκλασικής οικονομικής, μια σαφή εισαγωγή στη θεωρία των συμβολαίων, καθώς και υλικό από τις νέες έρευνες στην οικονομική της συμπεριφοράς, των θεσμών και της νέας οικονομίας της γνώσης.

Είναι το πλέον κατάλληλο εγχειρίδιο για διδάσκοντες και φοιτητές μικρο- και μακρο- οικονομικής, αλλά και πολιτικής οικονομίας.

Κατανοώντας τον καπιταλισμό
Κατανοώντας τον καπιταλισμό

Ανταγωνισμός, εντολή και μεταβολή
Samuel Bowles, Richard Edwards, Frank Roosevelt
μετάφραση: Ζιζή Σαλίμπα
Gutenberg – Γιώργος & Κώστας Δαρδανός
800 σελ.
Τιμή € 70,00
001 patakis eshop

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ηλίας Γκρης - Σαν άλλος Οιδίποδας - εκδήλωση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: