fbpx
Η ά-φθονη λιτότητα

Η ά-φθονη λιτότητα

Η συμβολή θεάσεων ενός έργου Τέχνης από διαφορετικές θέσεις και με διαφορετικό εξοπλισμό από μοναδικούς, άρα διαφορετικούς παρατηρητές-μελετητές, κατορθώνει μία ευρύτερη θέαση, ένα μοναδικό πανόραμα, μέσω του οποίου η απόσταση από την αντικειμενικότητα μειώνεται εκθετικά. Στο Δέλτα του ποταμού, τα ιζήματα κρατάνε στοιχεία φερμένα με το νερό όλων των παραποτάμων, γι’ αυτό και οι προσχώσεις χαρακτηρίζονται από το λεκτικό τρίγωνο: ευφορία, ποικιλότητα, αφθονία.

Κατ’ εφαρμογήν του παραπάνω σκεπτικού όχι μόνο σε ένα έργο Τέχνης αλλά σε ένα χιλιάδων σελίδων ποιητικό, θεατρικό και κριτικό corpus, δεκαοκτώ –μαζί με την Εισαγωγή του Γιώργου Ρούσκα– επιμέρους επιλεγμένα ψηφιδωτά κριτικής αποτίμησης του έργου του Δρος Κωνσταντίνου Μπούρα, γίνονται ψηφίδες και συνθέτουν το παρόν χάρτινο ψηφιδωτό, το οποίο με τη σειρά του προσθέτει μία ομαδικής δημιουργίας ψηφίδα στο χαοτικό δάπεδο της Τέχνης.

Γράφουν οι: Πόπη Αρωνιάδα, Δάφνη-Μαρία Γκυ-Βουβάλη, Ανθούλα Δανιήλ, Ευσταθία Δήμου, Νικολέττα Κατσιδήμα-Λάγιου, Έλσα Κορνέτη, Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού, Νίκος Μπατσικανής, Χρύσα Νικολάκη, Τζίνα Ξυνογιαννακοπούλου, Μάρθα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, Μαρία Πολίτου, Ελένη Σακκά, Σταύρος Σταμπόγλης, Λίλια Τσούβα, Χρύσα Φάντη.

 

Η ά-φθονη λιτότητα
Κριτικά κείμενα για το έργο του Κωνσταντίνου Μπούρα
Συλλογικό έργο
Επιμέλεια – Εισαγωγή: Γιώργος Ρούσκας
Εκδόσεις Όταν
222 σελ.
ISBN 978-618-5563-55-4
Τιμή €15,00
001 patakis eshop

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΕΛΕΤΕΣ - ΔΟΚΙΜΙΑ
Fake history

Ο Ούγκο Μπος σχεδίασε τις στολές των ναζί; Οι άνθρωποι του Μεσαίωνα πίστευαν ότι η Γη είναι επίπεδη; Ο Ναπολέων κατέστρεψε τη μύτη της Σφίγγας; Σπόιλερ: Η απάντηση σε όλες αυτές τις ερωτήσεις είναι...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.