fbpx
Ορεινή-ημιορεινή και φθίνουσα Ελλάδα: Τα Γρεβενά

Ορεινή-ημιορεινή και φθίνουσα Ελλάδα: Τα Γρεβενά

«…H περίπτωση των Γρεβενών, παρά τις ιδιαιτερότητές της που έχουν οπωσδήποτε σημασία και πρέπει να τύχουν ειδικής προσοχής, παρουσιάζει προβλήματα, ανάγκες και τάσεις που συναντούμε σχεδόν σε όλες τις ορεινές και ημιορεινές, και φθίνουσες περιοχές της Πατρίδας μας και τους Δήμους τους, σε όλες τις περιοχές με οξύ το δημογραφικό πρόβλημα, με πληθυσμιακή σύνθεση κυρίως συνταξιούχων, μικροαστών, αγροτών, δημοσίων υπαλλήλων, με φθίνουσα τάση όχι μόνο πληθυσμιακά, αλλά και αναπτυξιακά, οικονομικά και παραγωγικά. Επίσης, παρόμοια συνθετικά στοιχεία με αυτά της περιοχής των Γρεβενών, στο φυσικό περιβάλλον, στο ορεινό, οικολογικό, γεωμορφολογικό και βιοποικιλιακό τους προφίλ, καθώς και σε υπαρκτές, ενδιαφέρουσες αλλά και ασφυκτιούσες συλλογικές πρωτοβουλίες μπορεί να συναντήσει κανείς σε πολλές περιοχές της Πατρίδας μας.

»Επομένως, η σχετική ανάλυση, πολύ περισσότερο οι απαντήσεις και οι προτεινόμενες λύσεις οργανωμένες σ’ ένα οραματικό, προγραμματικό Σχέδιο, μολονότι σχετίζονται με την περιοχή των Γρεβενών ‒δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά, αφού η συγκεκριμένη εφαρμογή τους αφορούσε στον συγκεκριμένο Δήμο‒ έχουν μια πολύ ευρύτερη αξία και σημαντική χρηστικότητα σε περιοχές και Δήμους με ανάλογα χαρακτηριστικά. Δηλαδή, το Πλαίσιο τούτο μπορεί να αποτελέσει μια πολύ χρήσιμη, αναπτυξιακή οπτική, ένα πλαίσιο στρατηγικής και αξόνων δράσης. Σε τελική ανάλυση μια καλή, χρηστική, αξιοποιήσιμη εφαρμογή. Επειδή, μάλιστα, έχει συγκεκριμενοποιηθεί σε όλους τους τομείς, αποτελεί ένα είδος οδηγού, μια δέσμη ιδεών και πρακτικών κατευθύνσεων…»

 

Ορεινή-ημιορεινή και φθίνουσα Ελλάδα: Τα Γρεβενά
Μια ολοκληρωμένη πρόταση ανόρθωσης και ανάπτυξης
Ελευθέριος Τζιόλας
Εκδόσεις Γράφημα
184 σελ.
ISBN 978-618-5494-52-0
Τιμή €16,85
001 patakis eshop

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΕΛΕΤΕΣ - ΔΟΚΙΜΙΑ
Fake history

Ο Ούγκο Μπος σχεδίασε τις στολές των ναζί; Οι άνθρωποι του Μεσαίωνα πίστευαν ότι η Γη είναι επίπεδη; Ο Ναπολέων κατέστρεψε τη μύτη της Σφίγγας; Σπόιλερ: Η απάντηση σε όλες αυτές τις ερωτήσεις είναι...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.