fbpx
Θρησκεία και Πολιτική

Θρησκεία και Πολιτική

Το έργο Θρησκεία και Πολιτική: Μια σύγχρονη επιτομή επιχειρεί να παρουσιάσει τη συζήτηση και τον προβληματισμό που αναπτύσσονται γύρω από τις διασταυρώσεις θρησκείας και πολιτικής.

Το βιβλίο αποτελείται από τέσσερα μέρη, καθένα εκ των οποίων παρουσιάζει διαφορετικές πλευρές της σύγχρονης έρευνας. Το πρώτο μέρος χαρτογραφεί τις αλληλεξαρτήσεις κάθε «μεγάλης» θρησκείας (Βουδισμός, Χριστιανισμός, Κομφουκιανισμός, Ισλάμ, Ιουδαϊσμός) με την πολιτική. Το δεύτερο συζητά τον ρόλο της θρησκείας στη διακυβέρνηση, προσεγγίζοντας τα ακανθώδη ζητήματα της εκκοσμίκευσης και του φονταμενταλισμού, και εκθέτοντας τον προβληματισμό γύρω από τον ρόλο της θρησκείας, ως πράξης, στην πολιτική. Το τρίτο εστιάζει στη διασύνδεση της θρησκείας με τις διεθνείς σχέσεις και την εξωτερική πολιτική, παρουσιάζοντας τόσο τον θεωρητικό αναστοχασμό εντός του πεδίου όσο και εμπειρικά δεδομένα της μεταξύ τους σχέσης. Το τέταρτο μέρος επικεντρώνεται στα σημεία συνάντησης της θρησκείας με σύγχρονα ζητήματα ασφάλειας και ανάπτυξης.

 

Θρησκεία και Πολιτική
Μια σύγχρονη επιτομή
επιστημονική επιμέλεια: Jeffrey Haynes, Χαρά Καραγιαννοπούλου
μετάφραση: Λουκρητία Μακροπούλου
Πεδίο
672 σελ.
ISBN 978-960-546-028-0
Τιμή €40,00
001 patakis eshop


 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΕΛΕΤΕΣ - ΔΟΚΙΜΙΑ
Ο κόκκινος Ιανός

Είχαν ο Μαρξ και ο Ένγκελς θεωρία για το έθνος; Ποια αντιμετώπιση επιφύλασσαν στα εθνικά κινήματα; Πώς τα συνδύαζαν με τη φιλοσοφία της ιστορίας, την ανάλυση του καπιταλισμού και τη στρατηγική της...

ΜΕΛΕΤΕΣ - ΔΟΚΙΜΙΑ
Fake history

Ο Ούγκο Μπος σχεδίασε τις στολές των ναζί; Οι άνθρωποι του Μεσαίωνα πίστευαν ότι η Γη είναι επίπεδη; Ο Ναπολέων κατέστρεψε τη μύτη της Σφίγγας; Σπόιλερ: Η απάντηση σε όλες αυτές τις ερωτήσεις είναι...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.