fbpx
Η αρχή της ευθύνης

Η αρχή της ευθύνης

Τροχός και φωτιά. Εφευρέσεις και ανακαλύψεις. Στα χέρια του ανθρώπου η τεχνολογία έχει πάντα δύο χρήσεις. Μια που χτίζει πολιτισμούς και μια που τους καταστρέφει. Η διαφορά σήμερα με το παρελθόν είναι ότι τότε η κακή χρήση της τεχνολογίας μπορούσε να καταστρέψει το τώρα. Σήμερα μπορεί να καταστρέψει και το μέλλον.

Σε αυτό το σημείο έρχεται ο Χανς Γιώνας να αναδείξει τη σημασία που έχει ο τρόπος με τον οποίον ο σύγχρονος άνθρωπος θα διαχειριστεί τις νέες δυνατότητες. Ένας τρόπος που δεν θα βασίζεται στον φόβο και τον αποκλεισμό, αλλά στη διάκριση, την υπευθυνότητα και σε μια νέα ηθική την οποία οφείλουμε να αναπτύξουμε. Μια ηθική που δημιουργείται όταν αναλογιζόμαστε την ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας, το περιβάλλον και τις μελλοντικές γενιές.

 

Η αρχή της ευθύνης
Αναζητώντας μια ηθική για τον τεχνολογικό πολιτισμό
Χανς Γιώνας
μετάφραση: Ντίνα Σαμοθράκη, Θεόδωρος Στουφής
Αρμός
612 σελ.
ISBN 978-960-615-167-5
Τιμή €22,00
001 patakis eshop


 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΕΛΕΤΕΣ - ΔΟΚΙΜΙΑ
Fake history

Ο Ούγκο Μπος σχεδίασε τις στολές των ναζί; Οι άνθρωποι του Μεσαίωνα πίστευαν ότι η Γη είναι επίπεδη; Ο Ναπολέων κατέστρεψε τη μύτη της Σφίγγας; Σπόιλερ: Η απάντηση σε όλες αυτές τις ερωτήσεις είναι...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.