fbpx
Πικρή Ελλάδα

Πικρή Ελλάδα

Διακόσια χρόνια νεότερης ελληνικής Ιστορίας. Επωνύμων και ανωνύμων ηρώων ιστορίσματα. Η τραγωδία αλλά και το μεγαλείο του ελληνισμού. Οι μάχες του Γένους (Οθωμανικός Ζυγός, Επανάσταση του ’21, Βαυαροκρατία, Βαλκανικοί Πόλεμοι, Μικρασιατική Καταστροφή, Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, Αντίσταση, Εμφύλιος, Δικτατορία, Πολυτεχνείο), αποτέλεσαν σ’ εκείνες τις ιστορικές συγκυρίες, νόμιμες στάσεις που υποστηρίχτηκαν με αίμα και εξαιρετική ένταση, συνέπεια και τιμιότητα.

Διακόσια χρόνια νεότερης ελληνικής Ιστορίας. Πιστεύοντας πως τα γεγονότα που έχουν σημαδέψει αυτή την Ιστορία είναι πολλά και σημαντικά και πως η ανάκλησή τους σε επίπεδο αυτοκριτικής συμβάλλει στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, αποπειραθήκαμε να ιστορίσουμε τις πικρές εποχές μιας Πικρής Ελλάδας. Μεγάλες στιγμές της ελληνικής Ιστορίας με επώνυμους και διάσημους ήρωες και μικρές καθημερινές ιστορίες με ήρωες ανώνυμους, όλους εύψυχους αγωνιστές της ελευθερίας, ενάντια σε κάθε εξωτερική και εσωτερική επιβουλή. Φωτισμένους αγωνιστές, όρθια δέντρα με τις ζωοποιές ρίζες τους να βυθίζονται στους αιώνες, ταγμένους στην ακύρωση της ρυπαρής εντολής της βίας που η ανθρώπινη δραστηριότητα ορίζει και εκτελεί.

 

Πικρή Ελλάδα
Ιστορικά διηγήματα
Βασίλης Γεωργιάδης
Βεργίνα
162 σελ.
ISBN 978-618-5215-91-0
Τιμή €12,00
001 patakis eshop

 


 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.