fbpx
Το κίτρινο δάνειο

Το κίτρινο δάνειο

Το κίτρινο δάνειο αποτελείται από ιστορίες καθημερινές, που περιγράφουν γλαφυρά τη δύσκολη εποχή μας, σε μια χώρα που μαστίζεται από τη φτώχεια, την ανεργία και την κρίση. Άνθρωποι απλοί, που συναντάς κάθε μέρα στον δρόμο, περπατάνε και μιλάνε μέσα στις σελίδες του, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για τις δυσκολίες και όσα βιώνουν τις μέρες της κρίσης.

Η θλίψη που καθρεφτίζεται στα παιδικά βλέμματα όταν αντικρίζουν σκληρές εικόνες της σημερινής πραγματικότητας, κι αφήνει ανεξίτηλα σημάδια στην ψυχή και στη μνήμη, ο φόβος ως αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης, η απόγνωση, η νοσταλγία, τα ανεκπλήρωτα όνειρα, η μοναξιά που δεν είναι επιλογή, ο θάνατος που εμφανίζεται απρόσμενα και μας στερεί αγαπημένα μας πρόσωπα... ταλανίζουν τους ήρωες αυτού του βιβλίου. Ο καθένας αγωνίζεται με τον δικό του τρόπο, να τιθασεύσει τους φόβους και τις αγωνίες του για το ζοφερό αύριο. Μέσα σε κάθε ιστορία αποτυπώνονται και ξετυλίγονται διάφορες πτυχές της οικονομικής κρίσης και οι επιπτώσεις που επιφέρει στη συμπεριφορά και στην ψυχολογία των ανθρώπων.

Όλες οι ιστορίες διαδραματίζονται στη συννεφιασμένη Ελλάδα του σήμερα, της ανασφάλειας, της εξαθλίωσης και της ψυχικής κατάρρευσης. Διανθισμένες με διαλόγους, πλεγμένους με χιούμορ κι ενίοτε σαρκασμό, απεικονίζουν το κλίμα της χώρας μας στους χαλεπούς καιρούς των μνημονίων, των μεταναστών και των προσφύγων.

 

Το κίτρινο δάνειο
Νικολίτσα Μπλούτη Καράτζαλη
Όστρια
212 σελ.
ISBN 978-960-604-264-5
Τιμή €12,72
001 patakis eshop


 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.