ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΜ ΠΟΥ ΕΙΔΑ!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΜ ΠΟΥ ΕΙΔΑ!

της Ράνιας Μπουμπουρή

Χμμμ! Ωραίο παιχνιδιάρικο εξώφυλλο και πρωτότυπος τίτλος είναι δυνατός συνδυασμός, που μας ανοίγει την όρεξη για ένα παιδικό βιβλίο. Μερικές φορές, δυστυχώς, μένουμε με την όρεξη. Και η προσδοκώμενη καταβύθισή μας στα ενδότερα καταλήγει ένα ανόρεχτο πλατσούρισμα. Στην περίπτωση του Χμ, όμως, ετοιμαστείτε για βουτιές και μακροβούτια!

Οι ανακαλύψεις του Έγκμοντ Κλαβιέ: Το πρώτο Χμ που είδα! είναι ο πλήρης τίτλος του βιβλίου της Κατερίνας Κρις. Ο Έγκμοντ Κλαβιέ, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, μας αφηγείται πώς άρχισε η σχέση του με το γράψιμο. Από ένα απλό και συνηθισμένο «μυτεράκι», ένα μολύβι δηλαδή, δώρο από τη μητέρα του, η οποία τον άφησε να ανακαλύψει μόνος του τι είναι το αντικείμενο αυτό και πώς χρησιμοποιείται. Κι όπως ο μικρός Έγκμοντ ανακαλύπτει τα μυστικά της γραφής, ξεπετάγεται μπροστά του ένα πλασματάκι μαγικό. Σαν ξωτικό. Με κεφαλάκι που θυμίζει μολύβι, με πέδιλα του σκι και μια φανταχτερή μικροσκοπική ομπρέλα. Είναι ένα… Χμ! Δε μιλούσε, αλλά ήταν σαν να έλεγε:

Είμαστε τα Χμ

που εμφανίζονται σαν Χμ

κάθε φορά που κάνεις χμ!

 

Μη φοβάσαι τις σελίδες τις λευκές!

Ξεκίνα μ’ ένα χμ!

Και με τη βοήθεια των Χμ

θα γεμίσουνε κι αυτές.

Το Χμ αποδεικνύεται μεγάλος βοηθός στη γραφή. Με μία και μόνη κίνηση, δημιουργεί μία σύνθετη λέξη από δύο απλές. Κι έπειτα, δίνει το κλειδί στον μικρό Έγκμοντ για τη μαγική χώρα της Κατωαποτημύτησου, που βρίσκεται σε κάθε λευκή σελίδα που είναι κάτω από τη μύτη μας και περιμένει να ανακαλύψουμε τα μυστικά της. Για την ακρίβεια, του δίνει ένα χάρτη, όπου εικονίζονται όλα τα σημαντικά σημεία της Κατωαποτημύτησου: το Σπήλαιο της Νεκρής Γλώσσας, τα Μολυβοβούνια, το Όρος Κιλιμούτζουρο, τα Ορυχεία των Σπάνιων Λέξεων…

Κι έτσι ξεκινούν οι περιπετειώδεις ανακαλύψεις του Έγκμοντ Κλαβιέ, που συνεχίζονται στον δεύτερο τόμο της σειράς, Ο Λεξιδιώτης Χμ! Και, ευελπιστούμε, θα συνεχιστούν σε επόμενους τόμους.

Η σελιδοποίηση των βιβλίων είναι παιχνιδιάρικη και αξιοποιεί κάθε δυνατότητα μορφοποίησης: τυπογραφικά στοιχεία μεγάλα και μικρά, όρθια και πλάγια, κανονικά και τονισμένα, πάντρεμα γραμματοσειρών, αράδες στοιχισμένες, αράδες τρελές – αποτέλεσμα γοητευτικό.  Παιχνιδοβιβλίο, λοιπόν, για να μην πούμε… ΠαιΧΜιδοβιβλίο!

Το πρώτο Χμ που είδαΤο πρώτο Χμ που είδα!
Κατερίνα Κρις
εικονογράφηση: Κατερίνα Κρις
Κέδρος
104 σελ.
Τιμή € 9,90

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ηλίας Γκρης - Σαν άλλος Οιδίποδας - εκδήλωση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: