fbpx
Εκπαιδευτική δράση στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης στην Κέρκυρα, 16-20 Μαΐου

Εκπαιδευτική δράση στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης στην Κέρκυρα, 16-20 Μαΐου

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18.5.2018), θα διεξαχθεί στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης στην Κέρκυρα εκπαιδευτική δράση με τίτλο: «Όταν το νόμισμα συνάντησε το χαρτονόμισμα».

Η μελέτη της εικονογραφίας των νομισμάτων, ήδη από την αρχαιότητα, αποτελεί μία σημαντική πηγή πληροφοριών, άμεσα συνδεδεμένων με την ιστορία της εκδότριας αρχής. Στην ιστορία του Νεότερου Ελληνικού Κράτους, τα χαρτονομίσματα ακολουθούν την ίδια αρχή και είναι αξιοσημείωτο ότι σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, η εικονογραφία τους περιλαμβάνει την απεικόνιση ενός ή περισσοτέρων αρχαίων νομισμάτων, σε πρωταγωνιστική θέση.

Η εκπαιδευτική δράση «Όταν το νόμισμα συνάντησε το χαρτονόμισμα» στοχεύει στη γνωριμία των παιδιών με το μέσο συναλλαγής από την αρχαιότητα έως σήμερα και στην εξοικείωσή τους με το εικονογραφικό πρόγραμμα των νομισμάτων. Μέσα από διαλογική συζήτηση και ομαδικά παιχνίδια, τα παιδιά θα εξασκήσουν την παρατηρητικότητά τους, θα αναζητήσουν σημαντικά χαρτονομίσματα ανάμεσα στα εκθέματα του Μουσείου, θα ανακαλύψουν τα αρχαία νομίσματα που κρύβονται επάνω τους και θα γνωρίσουν θεούς, μύθους και ηγεμόνες της αρχαιότητας.

Η εκπαιδευτική δράση θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 16.5.2018 έως και την Κυριακή 20.5.2018.

Πρόγραμμα οργανωμένων επισκέψεων:
Τετάρτη-Παρασκευή: για σχολεία, κατόπιν συνεννόησης.
Σάββατο-Κυριακή: για το κοινό. Ώρες διεξαγωγής: 9.00, 10.30 και 12.00.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Πληροφορίες:
ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ
Υπεύθυνος κ. Κωνσταντίνος Χριστόπουλος
Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνος (Ηρώων Κυπριακού Αγώνα)
Τηλ.: 266 104 1552, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αντιδράσεις εκδοτών και συγγραφέων σχετικά με τη δημιουργία του νέου φορέα βιβλίου

Τα σωματεία εκδοτών και η Εταιρεία Συγγραφέων εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τον τρόπο με τον οποίο έχει δρομολογηθεί μέχρι στιγμής η ίδρυση του Ελληνικού Ιδρύματος Βιβλίου και...

ΝΕΑ
Έγινε η εκδήλωση για την παρουσίαση της έρευνας «Παιδί και ανάγνωση» του ΟΣΔΕΛ

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, σε μια μεγάλη εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του...

ΝΕΑ
Το Επαγγελματικό Πρόγραμμα της 20ής ΔΕΒΘ συνεχίζει δυναμικά για 2η χρονιά

Εμβαθύνοντας στη σημασία που έχει η γνωριμία, ο διάλογος και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ του εκδοτικού κόσμου της Ελλάδας και του εξωτερικού, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού εγκαινίασε πέρυσι το...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.