fbpx
Ζωντανή Βιβλιοθήκη στο Ηράκλειο κατά των προκαταλήψεων

Ζωντανή Βιβλιοθήκη στο Ηράκλειο κατά των προκαταλήψεων

Μία Ζωντανή Βιβλιοθήκη που δεν διέθετε χάρτινα βιβλία, αλλά ανθρώπους με διάθεση να μοιραστούν τις ιστορίες τους και τις εμπειρίες τους, με στόχο να καταπολεμήσουν τις προκαταλήψεις και να ενισχύσουν την προώθηση της ποικιλομορφίας, στήθηκε στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης από το Europe Direct Crete.

Αυτή η Ζωντανή Βιβλιοθήκη (Human Library) δεν δάνειζε βιβλία, αλλά εθελοντές συνανθρώπους μας που εκθέτουν τον εαυτό τους προς «ανάγνωση», με την πρόθεση να ανοίξουν έναν διάλογο με μαθητές, και συγκεκριμένα τους αναγνώστες τους, για τον ρατσισμό στην Ελλάδα του σήμερα, σε μια προσπάθεια να σπάσουν τα στερεότυπα και να καταπολεμήσουν τις προκαταλήψεις.


 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Οι λέσχες ανάγνωσης συμμετέχουν δυναμικά στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Για δεύτερη χρονιά οι λέσχες ανάγνωσης ως γνήσιοι, διαχρονικοί πυρήνες φιλαναγνωσίας και διάδοσης του βιβλίου, δίνουν ραντεβού στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ), 16-19 Μαΐου 2024. Πέρυσι...

ΝΕΑ
Πάπυρος ρίχνει φως στις τελευταίες στιγμές της ζωής του Πλάτωνα

Φως στις τελευταίες στιγμές του μεγάλου φιλοσόφου Πλάτωνα φαίνεται πως ρίχνει ένας πάπυρος, ο οποίος είχε βρεθεί θαμμένος κάτω από τις στάχτες στην Πομπηία. Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.