«Ανοίγει» για τους Ιρλανδούς εκδότες το βραβείο Man Booker
«Ανοίγει» για τους Ιρλανδούς εκδότες το βραβείο Man Booker

«Ανοίγει» για τους Ιρλανδούς εκδότες το βραβείο Man Booker

Ένα ακόμα «άνοιγμα» κάνει το βραβείο Man Booker, αυτή τη φορά στην Ιρλανδία, καθώς από φέτος θα επιτρέπεται στις λίστες των υποψήφιων βιβλίων η συμμετοχή έργων που έχουν κυκλοφορήσει από εκδοτικούς οίκους με έδρα την Ιρλανδία.

Μέχρι πρότινος, ένα βιβλίο που είχε εκδοθεί από ιρλανδικό εκδοτικό οίκο δεν μπορούσε να είναι υποψήφιο για το βραβείο Man Booker, κάτι που πολλοί θεωρούσαν άδικο για τους Ιρλανδούς εκδότες. Στο παρελθόν, μάλιστα, υπήρξαν περιπτώσεις βιβλίων που κυκλοφόρησαν στην Ιρλανδία από τοπικούς εκδοτικούς οίκους, και μόνο όταν κυκλοφόρησαν και στη Βρετανία από εκδότες με έδρα εντός της Βρετανίας μπορούσαν να είναι υποψήφια για το κορυφαίο βραβείο αγγλόφωνης λογοτεχνίας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε τους Ιρλανδούς εκδότες και τους συγγραφείς των οποίων το έργο φέρνουν στον κόσμο. Τόσο πολλά ενδιαφέροντα λογοτεχνικά έργα γράφονται και εκδίδονται ταυτόχρονα στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, που αισθανθήκαμε ότι το μόνο σωστό ήταν να το αναγνωρίσουμε και να το τιμήσουμε αυτό» δήλωσε η διευθύντρια του ιδρύματος του βραβείου Booker, Γκάμπι Γουντ.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ηλίας Γκρης - Σαν άλλος Οιδίποδας - εκδήλωση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: