fbpx
Το βραβείο Σιμόν ντε Μποβουάρ για το 2017 στην Ασλί Ερντογάν

Το βραβείο Σιμόν ντε Μποβουάρ για το 2017 στην Ασλί Ερντογάν

H Ασλί Ερντογάν είναι η προσωπικότητα που θα τιμηθεί με το βραβείο Σιμόν ντε Μποβουάρ για το 2017. «Βραβείο Σιμόν ντε Μπωβουάρ για την Ελευθερία των Γυναικών» είναι το πλήρες όνομα του βραβείου που θέσπισε το 2008 μια εικοσαμελής επιτροπή από διεθνώς αναγνωρισμένους συγγραφείς, πολιτικούς, δημοσιογράφους, διανοητές υπό την Τζούλια Κρίστεβα.

Έκτοτε το βραβείο απονέμεται σε πρόσωπα ή ομάδες που δίνουν φωνή στα θύματα των καταπατημένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στα θύματα της ανισότητας των φύλων. Σε πρόσωπα των οποίων το θάρρος και το έργο γίνονται παραδείγματα ακολουθώντας το πνεύμα της Σιμόν ντε Μποβουάρ ότι η ο απώτερος σκοπός στον οποίο αξίζει να προσβλέπουν όλοι οι άνθρωποι είναι η ελευθερία.

Το βραβείο για το 2016 είχε απονεμηθεί στην δήμαρχο της Λαμπεντούζα, Giusi Nicolini.

Τα έργα της Ασλί Ερντογάν Ο θαυμαστός Μανδαρίνος και Μήτε κι η σιωπή είναι πια δική σου κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ποταμός.

Η απονομή του βραβείου στην Ασλί Ερντογάν θα γίνει τον Ιανουάριο του 2018.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Οι λέσχες ανάγνωσης συμμετέχουν δυναμικά στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Για δεύτερη χρονιά οι λέσχες ανάγνωσης ως γνήσιοι, διαχρονικοί πυρήνες φιλαναγνωσίας και διάδοσης του βιβλίου, δίνουν ραντεβού στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ), 16-19 Μαΐου 2024. Πέρυσι...

ΝΕΑ
Πάπυρος ρίχνει φως στις τελευταίες στιγμές της ζωής του Πλάτωνα

Φως στις τελευταίες στιγμές του μεγάλου φιλοσόφου Πλάτωνα φαίνεται πως ρίχνει ένας πάπυρος, ο οποίος είχε βρεθεί θαμμένος κάτω από τις στάχτες στην Πομπηία. Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.