fbpx
Fake news για το φύλο του Τεν-Τεν

Fake news για το φύλο του Τεν-Τεν

Αίσθηση προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα ο ισχυρισμός ενός Γάλλου φιλοσόφου ότι ο αγαπημένος ήρωας κόμικ Τεν-Τεν στην πραγματικότητα είναι... κορίτσι.

«Για τον δημιουργό του, ο Τεν-Τεν ήταν πάντα ένα νεαρό κορίτσι. Μία ανδρόγυνη κοκκινομάλλα με μπλε μάτια, και πιθανότατα ασεξουαλική» έγραψεο Vincent Cespedes στο Facebook, συνεχίζοντας: «Ο Ερζέ θα κρυφογελούσε αν ανακάλυπτε ότι 30 χρόνια μετά τον θάνατό του και 80 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του Τεν-Τεν [...] όλος ο κόσμος θα πίστευε ότι το “αγοροκόριτσό” του, όπως αποκαλούσε τον χαρακτήρα του μπροστά στους λίγους φίλους που γνώριζαν το αστείο, ήταν πραγματικά ένα αληθινό αγόρι».

Ο ισχυρισμός αυτός έκανε τον γύρο του διαδικτύου και αναπαρήχθη από πολλά μεγάλα ΜΜΕ. Όμως ο Cespedes ξεκαθάρισε πως επρόκειτο για ένα πείραμα σχετικά με τα fake news και το πόσο εύκολα αναπαράγονται από τα ΜΜΕ. Μάλιστα, ανέφερε πως το κείμενό του αναπαρήχθη παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ήδη στον τίτλο της ανάρτησής του στο Facebook είχε διευκρινίσει ότι επρόκειτο για fake news.

«Αυτό που έμαθα είναι ότι τα πραγματικά ΜΜΕ χρειάζονται ψεύτικες ειδήσεις για να αναπτυχθούν. Τα ΜΜΕ χρειάζονται fake news. H μετα-αλήθεια, οι δημοσιογράφοι χρειάζονται την ψεύτικη δημοσιογραφία για να αναπτυχθούν σε αυτό τον νέο κόσμο που αποκαλώ κυβερνομοντερνισμό... Δεν ξέρεις αν η είδηση είναι αλήθεια ή ψέματα – όλα είναι στη μέση» δήλωσε.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.