Το ΕΙΠ συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών
Το ΕΙΠ συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών

Το ΕΙΠ συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών


Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών με εκδηλώσεις προγραμματισμένες από τις εστίες και τα παραρτήματά του.

Στην Αλεξάνδρεια, ένα διαδραστικό φεστιβάλ διοργανώνεται στην Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη. Γλωσσικά παιγνίδια, εργαστήρια και μουσικά δρώμενα προγραμματίζονται από το Βρετανικό Συμβούλιο, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Γκαίτε, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού-Παράρτημα Αλεξάνδρειας, το Ιταλικό Προξενείο, την Πρεσβεία της Λιθουανίας, το Ινστιτούτο Θερβάντες και το Σουηδικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με την Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες ανακαλύπτοντας γλώσσες και πολιτισμούς από την Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Λιθουανία, την Ισπανία και τη Σουηδία.

Αποκορύφωμα της φετινής διοργάνωσης είναι η παρουσίαση, με διαδραστικό τρόπο, από μαθητές των ξενόγλωσσων σχολείων της Αλεξάνδρειας της γλώσσας που διδάσκονται.
Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016.

Το Βελιγράδι υποδέχεται στο Studentski park (Φοιτητικό Πάρκο) την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών με έκθεση πολυγλωσσίας και σύνθημα Περισσότερες Γλώσσες – Περισσότεροι Φίλοι. Το πρόγραμμα των κοινών εκδηλώσεων περιλαμβάνει ομιλίες, έκθεση θεατρικών σκίτσων από μαθητές ξένων γλωσσών, καθώς και συναυλίες μουσικών συγκροτημάτων.

Παράλληλα, οι επισκέπτες στο περίπτερο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την παρουσία και επιρροή της Ελληνικής στην Αγγλική γλώσσα. Στο πλαίσιο του προγράμματος «You speak Greek you just don’t know it», θα παρουσιαστούν στο Σερβικό κοινό οι ομιλίες που δόθηκαν στην Ουάσιγκτον, το 1957, από τον τότε Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Ξενοφώντα Ζολώτα και στην Αθήνα, το 2000, από τον καθηγητή John N. Kalaras,. Οι ομιλίες δόθηκαν στα Αγγλικά αλλά αποκλειστικά με λέξεις που έχουν ελληνική προέλευση. Στο περίπτερο του ΕΙΠ προγραμματίζονται επίσης γλωσσικά εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικους.

Οι εκδηλώσεις στο Βελιγράδι πραγματοποιούνται από την EUNIC Σερβίας σε συνεργασία με το Γραφείο του Συμβουλίου της Ευρώπης, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Σερβία, το Ίδρυμα Erasmus +, τις Πρεσβείες των χωρών της Ε.Ε. και τα φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών στο Βελιγράδι.
Studentski park, Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 14:00 -19:00.

Στο Βουκουρέστι, ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής γλωσσικής ποικιλίας, φιλοξενείται στο Μουσείο Ρουμάνου Χωρικού. Οι εκδηλώσεις έχουν θέμα τα στερεότυπα της Ευρώπης, ενώ το κοινό μπορεί να ανακαλύψει τον πολιτισμικό πλούτο της γηραιάς ηπείρου συμμετέχοντας σε παιχνίδια και διαγωνισμούς. Οι συμμετέχοντες καλούνται να επισκεφτούν τα εθνικά περίπτερα, να μαζέψουν τις λέξεις- κλειδιά και, στο τέλος, να κερδίσουν διάφορα βραβεία.

Οι εκδηλώσεις στο Βουκουρέστι αποτελούν πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Ρουμανία και των μελών του κόμβου Ρουμανίας της EUNIC. Φέτος συμμετέχουν: η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ρουμανία, το Ινστιτούτο Goethe, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Τσέχικο Κέντρο, το Τούρκικο Κέντρο «Yunus Emre», το Αυστριακό Πολιτιστικό Φόρουμ, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο «Vito Grasso», το Βρετανικό Συμβούλιο, το Πολωνικό Ινστιτούτο, το Ρουμανικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Cervantes, το Ινστιτούτο Camões, το Ινστιτούτο Balassi και η Αποστολή Wallonie-Bruxelles.

Μουσείο Ρουμάνου Χωρικού, Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016, 11:00 -17:00.

Το ΕΙΠ συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιό σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: 4ήμερο πολιτιστικών δράσεων για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών

Κάθε Μάιο, τα μουσεία όλου του κόσμου γιορτάζουν και έχουν την τιμητική τους. Αυτό ξεκίνησε το 1977, όταν το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) όρισε τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων, στη...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

*  Το email σας:

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.