Βραβεία Βιβλίου Public 2016 για τρίτη συνεχή χρονιά
Βραβεία Βιβλίου Public 2016

Βραβεία Βιβλίου Public 2016 για τρίτη συνεχή χρονιά


Τα Public ανακοίνωσαν την έναρξη των Βραβείων Βιβλίου Public 2016 του μοναδικού θεσμού στην Ελλάδα στον οποίο «κριτική επιτροπή» είναι οι ίδιοι οι αναγνώστες, σε ενημερωτική εκδήλωση που έλαβε χώρα χθες. Από τις 15 Μαρτίου 2016, όλοι οι φίλοι του βιβλίου έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν μέσα από τις ψήφους τους αγαπημένα βιβλία και συγγραφείς για τη χρονιά που πέρασε, μπαίνοντας στο ειδικά σχεδιασμένο micro-site www.publicbookawards.gr.

Φέτος τα Βραβεία Βιβλίου Public υποδέχονται με 8 μεγάλα βραβεία… 2.000 υποψήφια βιβλία, 1.300 συγγραφείς και 150 εκδότες. Για πρώτη φορά το 2016 καθιερώνεται μία νέα ενότητα, η Τιμώμενη Χώρα, η οποία φιλοδοξεί να ενισχύσει τις διαπολιτισμικές σχέσεις της Ελλάδας με άλλες χώρες, στοχεύοντας στην ενίσχυση του διαλόγου για το βιβλίο. Τιμώμενη χώρα για το 2016 είναι η Γαλλία, μια χώρα με μεγάλη λογοτεχνική παράδοση και ισχυρούς πολιτισμικούς δεσμούς με την Ελλάδα. Τα Public σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο θα διοργανώνουν καθ’όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας ανταλλαγές συγγραφέων και ειδικές εκδηλώσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Βραβεία Βιβλίου Public 2016

Κατά τη διάρκεια τις εκδήλωσης ο κ. Σπήλιος Λαμπρόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής Προϊόντων Ψυχαγωγίας των Public, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που διοργανώνουμε τα Βραβεία Βιβλίου Public για τρίτη συνεχή χρονιά δίνοντας το βήμα στον αναγνώστη να ψηφίσει το αγαπημένο του βιβλίο. Είμαστε περήφανοι που φέτος στηρίζουν με τη συμμετοχή τους τον θεσμό 2.000 υποψήφια βιβλία, 1.300 συγγραφείς και 150 εκδότες, καθώς και μεγάλη μερίδα του αναγνωστικού κοινού, φίλοι των Public. Ας ξεκινήσει η ψηφοφορία και ας βραβευτούν οι πιο αγαπημένοι τίτλοι και συγγραφείς».

Από τη μεριά του ο κ. Mikaël Hautchamp, Σύμβουλος συνεργασίας και μορφωτικής δράσης, Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος ,δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που τα Public τιμούν τη χώρα μας στα φετινά Βραβεία Βιβλίου και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως για αυτή μας τη συνεργασία. Το ενδιαφέρον της Ελλάδας για τη γαλλική λογοτεχνία είναι διαχρονικό με αρκετούς τίτλους να μεταφράζονται κάθε χρόνο στην ελληνική γλώσσα, ενώ και αντίστροφα πολλά ελληνικά βιβλία, έργα σημαντικών συγγραφέων έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά. Θεωρώ πως η Γαλλία ως Τιμώμενη Χώρα θα κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού και θα θέσει τις βάσεις για μία σειρά δημιουργικών αφιερωμάτων στη διεθνή λογοτεχνία».

Η πρώτη φάση της διαδικασία ψηφοφορίας έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται στις 26 Απριλίου.

Βραβεία Βιβλίου Public 2016

Οι κατηγορίες (8) για τις οποίες θα ψηφίσει το κοινό είναι οι εξής:

  1. Ελληνικό μυθιστόρημα της χρονιάς
  2. Μεταφρασμένο μυθιστόρημα της χρονιάς (στην ελληνική γλώσσα)
  3. Ελληνικό non-Fiction (περιλαμβάνει: δοκίμιο, μελέτη, βιογραφία, μαρτυρία)
  4. Ελληνική ποίηση
  5. Ελληνική παιδική λογοτεχνία
  6. Ελληνική εφηβική λογοτεχνία
  7. Ευ Ζην (ελληνικά βιβλία Μαγειρικής, Αυτοβελτίωσης, Χόμπι-Ελεύθερου Χρόνου)
  8. Κατηγορία «έκπληξη» Ηρωίδα -Έμπνευση

Εκτός από τα βραβεία που αναδεικνύονται από το κοινό, υπάρχουν και 3 ειδικά βραβεία εκτός ψηφοφορίας κοινού τα οποία σχετίζονται  με τη δουλειά των ανθρώπων στον κλάδο του βιβλίου. Τα βραβεία είναι: α) Βραβείο Εκδοτικό Αποτύπωμα, με το οποίο θα αναδειχθεί ο εκδότης που μέσα από την βιβλιοπαραγωγή του έχει δώσει το δικό του εκδοτικό αποτύπωμα -στίγμα τη χρονιά που μας πέρασε. Για την κατηγορία αυτή θα αποφασίσει κριτική επιτροπή. β) Καλύτερο Εξώφυλλο της χρονιάς, το οποίο θα δοθεί από ειδική επιτροπή που θα απαρτίζεται από εικαστικούς, γραφίστες και πρόσωπα που σχετίζονται με την δημιουργία ενός βιβλίου, και γ) Καλύτερη εικονογράφηση σε παιδικό βιβλίο, το οποίο θα δοθεί από ειδική επιτροπή από εικαστικούς, εικονογράφους & γραφίστες.

Επιπλέον, στον διαγωνισμό θα δοθούν και τα Βραβεία Βιβλιοπωλείων Public «Ελληνικό Βιβλίο» και «Ελληνικό Παιδικό βιβλίο», όπως θα τα ψηφίσουν οι πωλητές βιβλίου των καταστημάτων Public. Στην κατηγορία «Ελληνικό Βιβλίο» θα συμπεριληφθούν τα βιβλία που συμμετέχουν στις κατηγορίες Ελληνικό μυθιστόρημα της χρονιάς και Ελληνικό non-Fiction (περιλαμβάνει: δοκίμιο, μελέτη, βιογραφία, μαρτυρία), ενώ στην κατηγορία «Ελληνικό Παιδικό βιβλίο» όσα βιβλία συμμετέχουν στην Ελληνική παιδική λογοτεχνία.

Βραβεία Βιβλίου Public 2016

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι στην κατηγορία «Τιμώμενη χώρα Γαλλία» ψηφίζει ειδική επιτροπή.

Στη 2η φάση της ψηφοφορίας, ανακοινώνονται τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία ανά κατηγορία βράβευσης και οι αναγνώστες καλούνται να αναδείξουν τον μεγάλο νικητή ανά κατηγορία, από τις 2 μέχρι τις 22 Μαΐου.

Τα βιβλία και οι συγγραφείς που θα αναδείξει το κοινό θα βραβευτούν σε μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στο βιβλίο και στους αναγνώστες, με πολλές εμφανίσεις-έκπληξη από τον χώρο του πολιτισμού και του βιβλίου, στα τέλη Μαΐου.

Οι φίλοι του βιβλίου μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.publicbookawards.gr, για να ψηφίσουν το αγαπημένο τους βιβλίο σε όσες κατηγορίες επιθυμούν και να λάβουν μέρος στον πιο σημαντικό εγχώριο θεσμό για το βιβλίο!

 

Τα σχόλια σας  

#1 Λαμπρινή Λοβέρδου 27-03-2016 18:05
Μια χαρά είναι να δίνονται βραβεία. Όμως τόσες εκατοντάδες υποψήφια, χάλια με ποιοτικά μαζί; Και πώς θα μπει ο αναγνώστης που δεν είναι φίλος ή βαλτός;
Πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει επειγόντως ο τρόπος ψηφοφορίας του "κοινού". 'Αλλωστε σε όλον τον κόσμο τα βραβεία είναι ειδικών επιτροπών με δεδομένο ότι τα best sellers δεν φημίζονται για την ποιότητά τους πάντα.
Με εκτίμηση
Παράθεση

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιό σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: 4ήμερο πολιτιστικών δράσεων για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών

Κάθε Μάιο, τα μουσεία όλου του κόσμου γιορτάζουν και έχουν την τιμητική τους. Αυτό ξεκίνησε το 1977, όταν το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) όρισε τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων, στη...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας:
 
     

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.