fbpx
2o Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών

2o Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών


Συνεχίζεται με επιτυχία το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών, που ξεκίνησε στις 21 και θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2015. Στο Φεστιβάλ, που διοργανώνεται από τον Κύκλο Ποιητών με συνδιοργανωτές τον Δήμο Αθηναίων, το Μέγαρο Μουσικής και το Μουσείο Μπενάκη, συμμετέχουν 50 κορυφαίοι ποιητές από 21 χώρες των τεσσάρων ηπείρων, 15 συνθέτες, μουσικοί και τραγουδιστές, 15 ηθοποιοί και 14 εικαστικοί.

«Κι οι ποιητές τι χρειάζονται σ’ έναν μικρόψυχο καιρό;» αναρωτιόταν πριν από διακόσια χρόνια ο Χέλντερλιν. Όμως σπουδαία ποίηση πάντοτε γραφόταν σε δύσκολους και μικρόψυχους καιρούς. Στη δική μας δύσκολη εποχή ο Κύκλος Ποιητών, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011, διοργανώνει ένα διεθνές φεστιβάλ ποίησης κύρους με ένα πυκνό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, όπου συνυπάρχουν ποιητές, μουσικοί, εικαστικοί, ηθοποιοί και τραγουδιστές, για να αναδείξουν τον κοινό τόπο του πολιτισμού στη χώρα όπου γεννήθηκε η ποίηση· η Ελλάδα, τόπος γεωγραφικά μικρός αλλά με τεράστιο ιστορικό βάθος, υπήρξε και παραμένει χώρα ποιητών. Ήρθε ο καιρός να γίνει και τόπος φιλοξενίας ποιητών από όλο τον κόσμο.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, δείτε εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες: 210.3623792, 6976.111645, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.