fbpx
Επεισοδιακή η τελετή απονομής του λογοτεχνικού βραβείου Scotiabank Giller

Επεισοδιακή η τελετή απονομής του λογοτεχνικού βραβείου Scotiabank Giller

Δύο φορές διεκόπη η τελετή απονομής του καναδικού λογοτεχνικού βραβείου Scotiabank Giller από ακτιβιστές υπέρ της Παλαιστίνης, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις στρατιωτικές επενδύσεις του χορηγού του βραβείου, της τράπεζας Scotiabank.

Η τελετή διεκόπη αρχικά από διαδηλωτές που ανέβηκαν στη σκηνή κρατώντας πλακάτ με τη φράση «Η Scotiabank χρηματοδοτεί γενοκτονία», προτού συλληφθούν από την αστυνομία, ενώ ένας ακόμα διαδηλωτής παρενέβη φωνάζοντας την ώρα που ανακοινωνόταν η νικήτρια του βραβείου –η Sarah Bernstein για το βιβλίο Study for Obedience, που είναι υποψήφιο και για το βραβείο Booker–, με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να επαναλάβουν την ανακοίνωση.

Οι ενέργειες αυτές σχετίζονται με αποκαλύψεις αμερικανικού δημοσιογραφικού ιστότοπου τον περασμένο Απρίλιο, σύμφωνα με τις οποίες η τράπεζα Scotiabank έχει μερίδιο ύψους περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία Elbit Systems, η οποία προμηθεύει όπλα τον ισραηλινό στρατό.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.