fbpx
Ο Σαλμάν Ρούσντι θα γράψει για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του

Ο Σαλμάν Ρούσντι θα γράψει για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του

Η άγρια επίθεση που δέχτηκε ο Σαλμάν Ρούσντι πέρυσι στη Νέα Υόρκη συνεχίζει να τον ταλαιπωρεί, αφού δεν έχει ακόμη αναρρώσει πλήρως, ενώ η όραση στο ένα του μάτι μάλλον δεν θα επανέλθει ποτέ. Όμως φαίνεται πως τον ταλαιπωρεί και πνευματικά, και για τον λόγο αυτό σκέφτεται να την ενσωματώσει με κάποιον τρόπο στο επόμενο έργο του.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Time, ο Ρούσντι ανέφερε: «Προσπαθώ να βρω έναν τρόπο να γράψω γι’ αυτό που συνέβη. […] Για μένα, αυτός είναι ένας τρόπος να πάρω τον έλεγχο. Εξακολουθώ να επεξεργάζομαι το πώς ακριβώς μπορεί να γίνει».

Βέβαια, ο διάσημος συγγραφέας παραδέχτηκε πως η επιστροφή στη συγγραφή δεν είναι εύκολη υπόθεση ύστερα από αυτό που του συνέβη: «Για πολύ καιρό μετά την επίθεση, δεν μπορούσα να γράψω. Δεν ήταν στις δυνάμεις μου. […] Τώρα φαίνεται πως [η δύναμη αυτή] επιστρέφει. Όπως και ο υπόλοιπος εαυτός μου».

Σημειωτέον ότι τα βιβλία του Ρούσντι κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε πολύτιμα βιβλία από βιβλιοθήκες

Στη σύλληψη εννέα ατόμων με γεωργιανή υπηκοότητα, που φέρονται να εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση που έκλεβε σπάνια βιβλία από βιβλιοθήκες ανά την Ευρώπη, προχώρησε η Europol. Σύμφωνα με τα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.