fbpx
Ομολογία ενοχής από απατεώνα που υπέκλεψε αδημοσίευτα χειρόγραφα διάσημων συγγραφέων

Ομολογία ενοχής από απατεώνα που υπέκλεψε αδημοσίευτα χειρόγραφα διάσημων συγγραφέων

Την ενοχή του για την κλοπή περισσότερων από χιλίων αδημοσίευτων χειρογράφων –πολλά από τα οποία ήταν γραμμένα από διάσημους συγγραφείς–, ομολόγησε ο Ιταλός Φιλίπο Μπερναρντίνι, πρώην εργαζόμενος στον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster.

Ο 30χρονος Μπερναρντίνι, σύμφωνα με τη δικογραφία, από τον Αύγουστο του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, όταν και συνελήφθη από το FBI, κατάφερε να ξεγελάσει πολλούς συγγραφείς και εκπροσώπους τους, αποστέλλοντάς τους ηλεκτρονικά μηνύματα υποδυόμενος ατζέντηδες και εκδότες που δήθεν ζητούσαν από τους συγγραφείς να δουν τα αδημοσίευτα χειρόγραφα των βιβλίων τους, τα οποία δούλευαν εκείνη την περίοδο. Ο δράστης χρησιμοποιούσε διευθύνσεις e-mail που έμοιαζαν με τις πραγματικές, όμως με μικρές παραλλαγές που ήταν δύσκολο να γίνουν αντιληπτές από τα θύματα.

Η υπόθεση ήταν γνωστή εδώ και πολύ καιρό στους λογοτεχνικούς κύκλους και γνωστοί/ές συγγραφείς, μεταξύ των οποίων η Μάργκαρετ Άτγουντ και η Σάλι Ρούνεϊ, έπεσαν θύματα της απάτης. Αυτό όμως που παραξένευε τις Αρχές είναι το ότι, ενώ σε ανάλογες περιπτώσεις οι δράστες θα ζητούσαν χρήματα για να μην ανεβάσουν στο διαδίκτυο τα αδημοσίευτα χειρόγραφα, ο Μπερναρντίνι δεν το έπραξε ποτέ. Ακόμα και σήμερα, τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα.

Η ποινή του Μπερναρντίνι θα ανακοινωθεί τον ερχόμενο Απρίλιο και, με βάση το κατηγορητήριο, μπορεί να φτάσει έως και τα είκοσι χρόνια φυλάκισης.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.