fbpx
Η μις Μαρπλ σε νέες περιπέτειες

Η μις Μαρπλ σε νέες περιπέτειες

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά δώδεκα νέες ιστορίες με πρωταγωνίστρια τη μις Μαρπλ, τη διάσημη ηρωίδα της Άγκαθα Κρίστι, περιλαμβάνει η συλλογή διηγημάτων Marple, που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον εκδοτικό οίκο HarperCollins. Πρόκειται για τις πρώτες περιπέτειες της μις Μαρπλ που είναι γραμμένες από άλλες συγγραφείς πλην της Κρίστι, αλλά αναγνωρίζονται από τους κληρονόμους της ως επίσημες.

Στις δώδεκα συγγραφείς που συμμετέχουν στο έργο δόθηκαν βέβαια πολύ συγκεκριμένες οδηγίες: οι ιστορίες τους έπρεπε να εκτυλίσσονται στην ίδια χρονική περίοδο με τα έργα της Άγκαθα Κρίστι. Και ενώ μπορούσαν να συμπεριλάβουν στα διηγήματά τους χαρακτήρες και καταστάσεις από άλλα έργα με πρωταγωνίστρια τη μις Μαρπλ, τους απαγορεύτηκε να ενσωματώσουν χαρακτήρες ή γεγονότα από άλλα βιβλία της Άγκαθα Κρίστι ή να επινοήσουν κάποια προϋπάρχουσα πλοκή σε οποιοδήποτε έργο της Κρίστι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των δώδεκα συγγραφέων είναι και η βραβευμένη συγγραφέας μυστηρίου Βαλ ΜακΝτέρμιντ, η οποία πρόσφατα ήρθε σε σύγκρουση με τους κληρονόμους της Άγκαθα Κρίστι λόγω του χαρακτηρισμού «βασίλισσα του εγκλήματος» που της απέδωσε ο εκδοτικός της οίκος, καθώς τα πνευματικά δικαιώματα του χαρακτηρισμού αυτού έχουν κατοχυρωθεί για την Άγκαθα Κρίστι (δείτε περισσότερα εδώ).

Η Τζέιν Μαρπλ πρωτοεμφανίστηκε το 1927 σε ένα διήγημα της Κρίστι, ενώ τρία χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το πρώτο μυθιστόρημα που την παρουσίαζε ως πρωταγωνίστρια. Συνολικά η μις Μαρπλ πρωταγωνίστησε σε 12 μυθιστορήματα και 20 διηγήματα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αντιδράσεις εκδοτών και συγγραφέων σχετικά με τη δημιουργία του νέου φορέα βιβλίου

Τα σωματεία εκδοτών και η Εταιρεία Συγγραφέων εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τον τρόπο με τον οποίο έχει δρομολογηθεί μέχρι στιγμής η ίδρυση του Ελληνικού Ιδρύματος Βιβλίου και...

ΝΕΑ
Έγινε η εκδήλωση για την παρουσίαση της έρευνας «Παιδί και ανάγνωση» του ΟΣΔΕΛ

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, σε μια μεγάλη εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του...

ΝΕΑ
Το Επαγγελματικό Πρόγραμμα της 20ής ΔΕΒΘ συνεχίζει δυναμικά για 2η χρονιά

Εμβαθύνοντας στη σημασία που έχει η γνωριμία, ο διάλογος και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ του εκδοτικού κόσμου της Ελλάδας και του εξωτερικού, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού εγκαινίασε πέρυσι το...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.