fbpx
Η «Φάρμα των ζώων» του Όργουελ μεταφράζεται στα σκοτς

Η «Φάρμα των ζώων» του Όργουελ μεταφράζεται στα σκοτς

Στα σκοτς (scots), που ομιλούνται κυρίως στις πεδινές περιοχές της Σκοτίας, θα μεταφραστεί πρώτη φορά η Φάρμα των ζώων του Τζορτζ Όργουελ, καθώς και άλλα οκτώ βιβλία, με χρηματοδότηση του δικτύου Scots Language Resource Network, που υποστηρίζει τις μεταφράσεις κλασικών και σύγχρονων έργων στη γλώσσα αυτή.

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Luath Press, ο ίδιος ο συγγραφέας μάλλον θα ενέκρινε μία τέτοια μετάφραση, δεδομένου ότι στη διάρκεια της ζωής του είχε μιλήσει με θερμά λόγια για την πλούσια γλωσσική κουλτούρα της Σκοτίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αν και ο Όργουελ ήταν Άγγλος, υπάρχει κάτι που τον συνδέει με τη Σκοτία: η νήσος Τζιούρα (Jura), στην οποία πέρασε μεγάλο μέρος των τελευταίων χρόνων της ζωής του, και στην οποία έγραψε το αριστούργημά του 1984.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.