fbpx
Κερδίζουν έδαφος και στη Γαλλία τα audiobooks

Κερδίζουν έδαφος και στη Γαλλία τα audiobooks

Δεν περιορίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στο Ηνωμένο Βασίλειο η αύξηση της ζήτησης για audiobooks που καταγράφεται σε έρευνες σε αυτές τις δύο χώρες. Το δωδέκατο «Βαρόμετρο Χρήσης Ψηφιακών Βιβλίων» του Εθνικού Συνδικάτου Εκδόσεων της Γαλλίας δείχνει ότι η τάση αυτή παρατηρείται και στη Γαλλία, καθώς όλο και περισσότεροι βιβλιόφιλοι στρέφονται σε αυτή τη μορφή βιβλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο βαρόμετρο, το 12% των Γάλλων ανέφεραν ότι έχουν ακούσει ψηφιακά βιβλίο στη μορφή του audiobook, ενώ ένα εύρημα που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το εξής: Τα audiobooks γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στους αναγνώστες γένους αρσενικού, γεννώντας προσδοκίες ότι αυτή η μορφή βιβλίου μπορεί να προσελκύσει περισσότερα αγόρια και άντρες στον κόσμο του βιβλίου, όπου παραδοσιακά οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία του αναγνωστικού κοινού.

Ένα άλλο ενδιαφέρον εύρημα αφορά το μέσο που χρησιμοποιούν οι αναγνώστες για να διαβάσουν/ακούσουν ψηφιακά βιβλία (e-books και audiobooks), καθώς πλέον τα «έξυπνα» κινητά είναι οι συσκευές που προτιμούν οι περισσότεροι, αφήνοντας πίσω τους τις ταμπλέτες και τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες. Πρόκειται για μία εξέλιξη που επίσης έχει καταγραφεί και σε άλλες αγορές και αναμένεται να διευρυνθεί περαιτέρω στο μέλλον, με δεδομένη την ευκολία χρήσης των κινητών τηλεφώνων.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.