fbpx
Έρευνα: Υπέρ του δωρεάν έντυπου συγγράμματος η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών

Έρευνα: Υπέρ του δωρεάν έντυπου συγγράμματος η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών

Ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων υλοποίησε, σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών Opinion Poll, έρευνα για τις απόψεις των φοιτητών σχετικά με την αξία του δωρεάν πανεπιστημιακού συγγράμματος και για μια σειρά θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία των ΑΕΙ, την ποιότητα σπουδών κ.ά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά σε 1.000 φοιτητές, είναι σαφή, αποκαλυπτικά και δικαιώνουν τις θέσεις του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων υπέρ της διατήρησης του δωρεάν έντυπου πανεπιστημιακού συγγράμματος. Συγκεκριμένα:

– Το 96,4% των φοιτητών θεωρεί σημαντικό ότι παρέχεται ένα δωρεάν σύγγραμμα για κάθε μάθημα σε όλους τους ενεργούς φοιτητές. Μάλιστα, το 72% θεωρεί ότι θα ήταν χρήσιμο να δινόταν έστω σε κάποια μαθήματα και δεύτερο σύγγραμμα δωρεάν.

– Οι φοιτητές, με 89,5% έναντι 9,9%, τάσσονται υπέρ του έντυπου συγγράμματος απέναντι στο ηλεκτρονικό, αν έπρεπε να επιλέξουν ένα από τα δύο.

– Το 91% θεωρεί σημαντικό ότι το έντυπο σύγγραμμα δίνει τη δυνατότητα να κρατούν σημειώσεις και να γράφουν παρατηρήσεις, να υπογραμμίζουν πάνω σ’ αυτό.

– Το 89% θεωρεί πιο κουραστική τη μελέτη από το ηλεκτρονικό βιβλίο έναντι 9,2% που δηλώνει ότι τους κουράζει περισσότερο η μελέτη από το έντυπο.

– Το 93,9% των φοιτητών θεωρεί χρήσιμο ότι μπορούν να έχουν το έντυπο σύγγραμμα στη βιβλιοθήκη τους και αφού περάσουν το μάθημα, ώστε να μπορούν να το αξιοποιούν.

– Το 89,4% τάσσεται κατηγορηματικά κατά της κατάργησης του δωρεάν έντυπου συγγράμματος και της αντικατάστασής του από ηλεκτρονικό. Αντίθετη άποψη έχει το 10,4%.

– Το 92,8% δηλώνει ικανοποιημένο από την ποιότητα των συγγραμμάτων.

 

Έκθεση Βιβλίου Πασαλιμάνι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Πυραυλική επίθεση καθηλώνει την εκδοτική βιομηχανία της Ουκρανίας

Θύμα ρωσικής πυραυλικής επίθεσης έπεσε την περασμένη εβδομάδα το ουκρανικό τυπογραφείο Vivat, που ανήκει στον όμιλο Factor-Druk, καθώς οι εγκαταστάσεις του στο Χάρκοβο επλήγησαν από πύραυλο S-300, με...

ΝΕΑ
Στο «Solenoid» του Μίρτσεα Καρταρέσκου το Λογοτεχνικό Βραβείο του Δουβλίνου

Το γενναιόδωρο Λογοτεχνικό Βραβείο του Δουβλίνου απέσπασαν φέτος ο Ρουμάνος συγγραφέας Μίρτσεα Καρταρέσκου και ο Αμερικανός μεταφραστής Σιν Κότερ για το μυθιστόρημα Solenoid. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.