fbpx
Το μυθιστόρημα για την Ουκρανία που γεννήθηκε από ένα ντοκιμαντέρ στο Netflix

Το μυθιστόρημα για την Ουκρανία που γεννήθηκε από ένα ντοκιμαντέρ στο Netflix

Απρόσμενη επιτυχία έχει αρχίσει να γνωρίζει στις ΗΠΑ ένα μυθιστόρημα με φόντο τις διαδηλώσεις του χειμώνα του 2013-14 στην Ουκρανία, το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2021, λίγους μήνες πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Στο βιβλίο I Will Die in a Foreign Land της Kalani Pickhart (εκδ. Two Dollar Radio) πρωταγωνιστούν τέσσερις χαρακτήρες, των οποίων οι ζωές διασταυρώνονται στη διάρκεια των διαδηλώσεων στην πλατεία Μαϊντάν κατά του τότε προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος ακολουθούσε φιλορωσική πολιτική.

Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο ότι η συγγραφέας δεν έχει καταγωγή από την Ουκρανία και όταν ξεκινούσε να γράφει το μυθιστόρημα είχε κάτι εντελώς διαφορετικό στο μυαλό της, όμως ένα ντοκιμαντέρ στο Netflix για τις διαδηλώσεις της πλατείας Μαϊντάν την έκανε να αλλάξει γνώμη. «Πραγματικά με συγκίνησε. Ήταν κάτι σαν αυτό που βλέπουμε σήμερα σε μεγαλύτερη κλίμακα. Και βλέπουμε πόσο ανυποχώρητος είναι ο ουκρανικός λαός», δήλωσε η συγγραφέας στο Publishers Weekly.

Το I Will Die in a Foreign Land έχει ήδη πουλήσει 5.000 αντίτυπα και ο εκδοτικός οίκος θα προχωρήσει σε ανατύπωση 10.000 αντιτύπων μέσα στον Μάιο.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.