fbpx
Τον Σεπτέμβριο η επίσημη βιογραφία του Τέρι Πράτσετ

Τον Σεπτέμβριο η επίσημη βιογραφία του Τέρι Πράτσετ

Tην έγκρισή τους για την κυκλοφορία της επίσημης βιογραφίας του Τέρι Πράτσετ έδωσαν οι κληρονόμοι του συγγραφέα, κι έτσι το A Life With Footnotes (Μια ζωή με υποσημειώσεις) αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον εκδοτικό οίκο Transworld.

Το δύσκολο έργο της καταγραφής του βίου και της πολιτείας του Πράτσετ ανέλαβε ο Ρομπ Γουίλκινς, επί 15 και πλέον χρόνια βοηθός του και φίλος του, ενώ στο βιβλίο θα περιλαμβάνονται και αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία την οποία είχε ξεκινήσει να γράφει ο ίδιος ο Πράτσετ. Σύμφωνα με την Transworld, το έργο θα καλύπτει όλη τη ζωή του συγγραφέα, από τα έξι του χρόνια, που ο δάσκαλός του είχε προβλέψει ότι δεν θα πετύχαινε τίποτα στη ζωή του, μέχρι τη μάχη που έδινε στο τέλος της ζωής του με τη νόσο Αλτσχάιμερ.

«Η ευθύνη τού να καταγράψω τη ζωή του αποδείχτηκε για μένα μια εμπειρία πολύ φορτισμένη συναισθηματικά. Το A Life With Footnotes είναι ένα βιβλίο που ελπίζω ότι θα έκανε τον Τέρι περήφανο», δήλωσε ο Γουίλκινς, προσθέτοντας: «Το να ζήσω μία ζωή στο πλευρό ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του κόσμου, και στη συνέχεια να ξαναζήσω κάθε στιγμή γράφοντας τη βιογραφία του, ήταν ένα απίστευτο ταξίδι. Ο Τέρι ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους, πολύπλοκους, οξυδερκείς ανθρώπους που είχα ποτέ το προνόμιο να γνωρίσω – μια πραγματική ιδιοφυΐα».

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Διαμαρτυρία των νέων μελών της επιτροπής του GreekLit για την 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Τα νέα μέλη της επιτροπής του προγράμματος μετάφρασης και έκδοσης ελληνικών βιβλίων σε άλλες γλώσσες GreekLit εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση: Με αφορμή την έναρξη των εργασιών της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.