fbpx
Η άγνωστη γυναικεία συνεισφορά στη μελέτη και έκδοση των σαιξπηρικών έργων

Η άγνωστη γυναικεία συνεισφορά στη μελέτη και έκδοση των σαιξπηρικών έργων

Τη συνεισφορά των γυναικών που μελέτησαν και επιμελήθηκαν τις εκδόσεις έργων του Σαίξπηρ αναδεικνύει ένα νέο βιβλίο της ερευνήτριας και συγγραφέα Molly Yarn, επιχειρώντας να ανατρέψει την ανδροκρατούμενη θεώρηση γύρω από την ανάλυση του έργου του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην εφημερίδα Guardian η Yarn, αρχικά γνώριζε περίπου είκοσι γυναίκες που ασχολήθηκαν σε βάθος με το έργο του Σαίξπηρ και περίμενε μέσα από την έρευνά της να βρει ακόμα δέκα ή δεκαπέντε, όμως εντέλει στο βιβλίο της αναφέρεται σε εξήντα εννέα, αριθμός που κατά την ίδια θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερος. Για την έρευνά της έψαξε σε αρχεία πανεπιστημίων, βιβλιοθηκών και κρατικών υπηρεσιών μελετώντας επιστολές, ημερολόγια, συμβόλαια και διαθήκες, στην προσπάθειά της να εντοπίσει γυναίκες των οποίων η συνεισφορά στη μελέτη του σαιξπηρικού έργου παραμένει άγνωστη, καθώς ο χώρος ήταν για αιώνες ανδροκρατούμενος.

Το βιβλίο της Yarn, με τίτλο Shakespeare's ‘Lady Editors’, κυκλοφόρησε στις 9 Δεκεμβρίου από τo Cambridge University Press.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.