fbpx
Νέα έκδοση του «Βιβλίου της ζούγκλας» με το χειρόγραφο του Κίπλινγκ

Νέα έκδοση του «Βιβλίου της ζούγκλας» με το χειρόγραφο του Κίπλινγκ

Μια νέα έκδοση του Βιβλίου της ζούγκλας του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 25 Νοεμβρίου, όπου παρουσιάζονται πρώτη φορά τα αυθεντικά χειρόγραφα του συγγραφέα, τα οποία περιλαμβάνουν και σκίτσα του που δε χρησιμοποίησε ποτέ.

Η νέα έκδοση αποτελεί καρπό της συνεργασίας της Βρετανικής Βιβλιοθήκης (όπου και φυλάσσονται τα αυθεντικά χειρόγραφα) με τον ανεξάρτητο εκδοτικό οίκο SP Books και περιλαμβάνει πάνω από 170 φύλλα με τα γράμματα του Κίπλινγκ, καθώς και δέκα περίπου σκίτσα με μαύρο μελάνι, που ρίχνουν φως στη δημιουργική διαδικασία πίσω από το κλασικό έργο του συγγραφέα.

Μιλώντας στην εφημερίδα Observer, η Laura Walker, υπεύθυνη του τμήματος σύγχρονων αρχείων και χειρογράφων της Βρετανικής Βιβλιοθήκης, ανέφερε πως τα σκίτσα αυτά τον βοηθούσαν να οπτικοποιήσει ό,τι σκεφτόταν για τους χαρακτήρες του. «Υπάρχει ένα ημιτελές σκίτσο του Μόγλη και του Μπαγκίρα, πλάγια σε μία σελίδα. Είναι όλα [τα σκίτσα] στο πίσω μέρος των σελίδων του χειρογράφου. Άρα, φαίνεται ότι τα δούλευε την ώρα που έγραφε το κείμενο, ως μέρος της δημιουργικής του διαδικασίας για τον καθορισμό των χαρακτήρων», σημείωσε.

Η νέα έκδοση περιλαμβάνει επίσης πολύχρωμη εικονογράφηση από τον Γάλλο καλλιτέχνη Maurice de Becque.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Σαλμάν Ρούσντι για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την άγρια επίθεση που τον άφησε τυφλό από το δεξί του μάτι, ο Σαλμάν Ρούσντι περιγράφει στο νέο του βιβλίο, Μαχαίρι, τη στιγμή της επίθεσης και τα συναισθήματά του, σε ένα έργο...

ΝΕΑ
Αντιδράσεις εκδοτών και συγγραφέων σχετικά με τη δημιουργία του νέου φορέα βιβλίου

Τα σωματεία εκδοτών και η Εταιρεία Συγγραφέων εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τον τρόπο με τον οποίο έχει δρομολογηθεί μέχρι στιγμής η ίδρυση του Ελληνικού Ιδρύματος Βιβλίου και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.