fbpx
Πολλοί Αμερικανοί πιστεύουν πως η ζωή τους αξίζει να γίνει βιβλίο (αλλά λίγοι το γράφουν)

Πολλοί Αμερικανοί πιστεύουν πως η ζωή τους αξίζει να γίνει βιβλίο (αλλά λίγοι το γράφουν)

Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς πιστεύουν πως η ζωή τους αξίζει να γίνει βιβλίο, ενώ αντίστοιχο είναι το ποσοστό αυτών που θέλουν να μοιραστούν τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και το πώς τις ξεπέρασαν, σύμφωνα με έρευνα της OnePoll για λογαριασμό του online βιβλιοπωλείου ThriftBooks. Ωστόσο, η συγγραφή ενός βιβλίου για τους περισσότερους από αυτούς αποτελεί άπιαστο όνειρο.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, μόνο το 15% των ερωτηθέντων έχει στην πραγματικότητα ξεκινήσει να γράφει ένα βιβλίο και μόλις το 8% έχει καταφέρει να το ολοκληρώσει. Οι σημαντικότεροι λόγοι που έκαναν τους επίδοξους συγγραφείς να παρατήσουν πρόωρα το πόνημά τους ήταν ότι δεν έβρισκαν ένα καλό τέλος για την ιστορία τους (40%), βαρέθηκαν την ιστορία ή τους χαρακτήρες της (36%) ή ότι απλά είχαν άλλα πράγματα με τα οποία έπρεπε να ασχοληθούν (33%).

Πάντως, οι Αμερικανοί φαίνεται πως τα καταφέρνουν καλύτερα με την ποίηση: το 24% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι έχουν ολοκληρώσει ένα ποίημα, ποσοστό τριπλάσιο από αυτούς που έχουν γράψει βιβλίο.

Η έρευνα διεξήχθη με αφορμή τον «Εθνικό Μήνα Συγγραφής Μυθιστορήματος» (NaNoWriMo), στο πλαίσιο του οποίου, κάθε Νοέμβριο, χιλιάδες συγγραφείς από όλο τον κόσμο βάζουν ως στόχο να γράψουν 50.000 λέξεις μέσα σε έναν μήνα.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Σαλμάν Ρούσντι για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την άγρια επίθεση που τον άφησε τυφλό από το δεξί του μάτι, ο Σαλμάν Ρούσντι περιγράφει στο νέο του βιβλίο, Μαχαίρι, τη στιγμή της επίθεσης και τα συναισθήματά του, σε ένα έργο...

ΝΕΑ
Αντιδράσεις εκδοτών και συγγραφέων σχετικά με τη δημιουργία του νέου φορέα βιβλίου

Τα σωματεία εκδοτών και η Εταιρεία Συγγραφέων εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τον τρόπο με τον οποίο έχει δρομολογηθεί μέχρι στιγμής η ίδρυση του Ελληνικού Ιδρύματος Βιβλίου και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.