fbpx
Ισραηλινά βιβλιοπωλεία μποϊκοτάρουν τη Σάλι Ρούνεϊ

Ισραηλινά βιβλιοπωλεία μποϊκοτάρουν τη Σάλι Ρούνεϊ

Διαστάσεις παίρνει στο Ισραήλ η απόφαση της Σάλι Ρούνεϊ να μην επιτρέψει σε ισραηλινό εκδοτικό οίκο να μεταφράσει στα εβραϊκά το πιο πρόσφατο βιβλίο της, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αποδοκιμασία της για την πολιτική του ισραηλινού κράτους απέναντι στον παλαιστινιακό λαό.

Τον περασμένο μήνα, η Ρούνεϊ απέρριψε την πρόταση του εκδοτικού οίκου Modan (από τον οποίο κυκλοφόρησαν στο Ισραήλ τα δύο πρώτα βιβλία της) για τη μετάφραση στην εβραϊκή γλώσσα του τελευταίου της μυθιστορήματος, Beautiful World, Where Are You, τασσόμενη υπέρ του κινήματος BDS, που επιχειρεί να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ καλώντας σε μποϊκοτάζ και αποεπενδύσεις από τη χώρα.

Τώρα, δύο από τα μεγαλύτερα ισραηλινά βιβλιοπωλεία, τα Steimatzky και Tzomet Sefarim, με περισσότερα από 200 καταστήματα συνολικά, πέρασαν σε αντίποινα ανακοινώνοντας ότι αποσύρουν τόσο από τα ράφια τους, όσο και από τα ηλεκτρονικά τους καταστήματα, τα βιβλία της συγγραφέα.

Σημειώνεται ότι την απόφαση της Ρούνεϊ είχε καταδικάσει μεταξύ άλλων και ο υπουργός Υποθέσεων Διασποράς του Ισραήλ, Nachman Shai, χαρακτηρίζοντας το πολιτιστικό μποϊκοτάζ στο Ισραήλ ως «αντισημιτισμό με νέα μεταμφίεση».

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Σαλμάν Ρούσντι για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την άγρια επίθεση που τον άφησε τυφλό από το δεξί του μάτι, ο Σαλμάν Ρούσντι περιγράφει στο νέο του βιβλίο, Μαχαίρι, τη στιγμή της επίθεσης και τα συναισθήματά του, σε ένα έργο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.