fbpx
4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας, 13-19 Δεκεμβρίου

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας, 13-19 Δεκεμβρίου

Με ποικιλία και πρωτοτυπία εκδηλώσεων έρχεται φέτος το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας – Patras World Poetry Festival, που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2021 στο θέατρο Επίκεντρο+, στην Αγορά Αργύρη και διαδικτυακά μέσω του λογοτεχνικού ιστότοπου culturebook.gr, φιλοξενώντας περισσότερους από 100 ποιητές και ποιήτριες από 20 διαφορετικές χώρες του κόσμου.

Η συγκυρία μιας χρονιάς που συνδυάζει αφενός τη μνήμη του αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία και αφετέρου τα σύγχρονα βιώματα εγκλεισμού όρισε και ανάλογα τον φετινό θεματικό άξονα: «Εγκλεισμός – Ελευθερία – Ανθρώπινες επαναστάσεις» με νέες ιδέες και στόχους, με μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη ανάγκη έκφρασης, συνέργειας και επικοινωνίας.

Για το 2021, το πρόγραμμα του φεστιβάλ επεκτείνεται από 4 ημέρες σε 7, φιλοξενώντας πολυμορφία δράσεων για Έλληνες και ξένους συμμετέχοντες και θεατές, στοχεύοντας στην καθιέρωση μιας μεγάλη γιορτής πολιτισμού. Οι ποιητικές αναγνώσεις φέτος θα πραγματοποιηθούν σε χώρους της Πάτρας με συμμετοχή ποιητών εκ του σύνεγγυς αλλά και διαδικτυακά, ενώ προβλέπεται και η δυνατότητα συμμετοχής κοινού εκ του σύνεγγυς, εφόσον το επιτρέψουν τα τρέχοντα υγειονομικά πρωτοκόλλα λόγω της πανδημίας covid-19.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κύριες και τις παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ μπορείτε να δείτε εδώ. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί σύντομα στον ιστότοπο culturebook.gr.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.