fbpx
Μια φεμινιστική ματιά στον κόσμο του Τζέιμς Μποντ

Μια φεμινιστική ματιά στον κόσμο του Τζέιμς Μποντ

Μια νέα τριλογία βιβλίων βασισμένη στο σύμπαν του κατασκόπου Τζέιμς Μποντ ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2022, με την κυκλοφορία του πρώτου από τα τρία μυθιστορήματα. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι –πρώτη φορά– τα βιβλία αυτά θα τα υπογράφει μια γυναίκα: η 32χρονη Κιμ Σέργουντ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η υπόθεση του πρώτου βιβλίου εκτυλίσσεται σε έναν κόσμο όπου ο Τζέιμς Μποντ αγνοείται, εστιάζοντας σε μια νέα γενιά πρακτόρων 00. Μιλώντας στο BBC, η Σέργουντ δήλωσε ότι ελπίζει να εκσυγχρονίσει και να επεκτείνει τη μυθολογία του Βρετανού υπερκατασκόπου που δημιούργησε ο Ίαν Φλέμινγκ, δίνοντάς της μια φεμινιστική οπτική γωνία.

«Πάντα μέχρι τώρα ακολουθούσαμε τον 007, όμως υπάρχουν πολλοί άλλοι κατάσκοποι που κατά καιρούς κινούνται στο φόντο των μυθιστορημάτων του Φλέμινγκ», εξήγησε η συγγραφέας, προσθέτοντας: «Αυτό μου δίνει μια απίστευτη γκάμα – μπορώ να έχω μια ολόκληρη ομάδα από ήρωες σε αποστολές ανά τον κόσμο». Αναφορικά με τη δική της οπτική γωνία για τις περιπέτειες του Τζέιμς Μποντ στο έργο του Φλέμινγκ, η Σέργουντ σχολίασε: «Ζούμε σε έναν πολύ διαφορετικό κόσμο σε σχέση με τα μυθιστορήματα του Φλέμινγκ. Και κατά κάποιον τρόπο, ο κόσμος για τον οποίο έγραφε ο Φλέμινγκ δεν υπήρχε. Έγραφε γι’ αυτόν τον πολυτελή, υλιστικό κόσμο όπου η Βρετανία είχε τεράστια σημασία σε διεθνές επίπεδο, εν μέσω αλλαγών στον ιμπεριαλισμό της. Ο Μποντ ήταν πάντα ένα αποκύημα φαντασίας, το οποίο όμως μπορεί να έχει μια αντανάκλαση πάνω μας και να μας διαμορφώνει – είμαι κατενθουσιασμένη που έχω την ευκαιρία να γίνω κομμάτι αυτής της φαντασίας για έναν σύγχρονο κόσμο».

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.