fbpx
Αγώνας δρόμου για ανατυπώσεις βιβλίων του νομπελίστα Αμπντουλραζάκ Γκούρνα

Αγώνας δρόμου για ανατυπώσεις βιβλίων του νομπελίστα Αμπντουλραζάκ Γκούρνα

Πολλοί ήταν οι βιβλιόφιλοι ανά τον κόσμο που αιφνιδιάστηκαν από τη βράβευση του Αμπντουλραζάκ Γκούρνα με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, καθώς δεν γνώριζαν τον 73χρονο συγγραφέα από την Τανζανία και τώρα αναζητούν τα βιβλία του. Αυτό το αυξημένο ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού έχει κινητοποιήσει εύλογα τη βιομηχανία του βιβλίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, ο εκδοτικός οίκος Bloomsbury έχει παραγγείλει δεκάδες χιλιάδες ανατυπώσεις βιβλίων του Γκούρνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ορισμένα βιβλία που έχουν εκδοθεί από το αμερικανικό παρακλάδι του Bloomsbury αναμένεται να είναι διαθέσιμα εκ νέου από τα μέσα Νοεμβρίου.

Αγώνα δρόμου κάνει όμως και ο ανεξάρτητος εκδοτικός οίκος New Press, που είχε εκδώσει τρία βιβλία του Γκούρνα στις ΗΠΑ τις δεκαετίες του 1990 και του 2000. Πριν από τη βράβευση του συγγραφέα, είχε απόθεμα μόλις 126 αντιτύπων του βιβλίου Paradise, όμως έκτοτε έχει λάβει πάνω από 19.000 παραγγελίες γι’ αυτό. Σημειωτέον ότι από το 1994 που κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο βιβλίο, είχε πουλήσει μόνο 5.763 αντίτυπα.

Στη χώρα μας, τον Αμπντουλραζάκ Γκούρνα θα συστήσουν στο αναγνωστικό κοινό οι Εκδόσεις Ψυχογιός: τον Ιούνιο του 2022 θα κυκλοφορήσει το πιο πρόσφατο μυθιστόρημά του, Afterlives (2020), σε μετάφραση της Κατερίνας Σχινά. Θα ακολουθήσουν τα μυθιστορήματα By the sea (υποψήφιο για το Booker και το βραβείο της εφημερίδας Los Angeles Times) τον Μάρτιο του 2023, το Desertion (υποψήφιο για το Βραβείο Commonwealth Writers’ Prize) τον Οκτώβριο του 2023 και το Paradise (υποψήφιο για το βραβείο Booker, το βραβείο Whitbread και το Writers Guild) τον Μάρτιο του 2024.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Ανακοίνωση των εκδοτών για την 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Τα διοικητικά συμβούλια της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου, του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών, του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων, του Ανεξάρτητου Συλλόγου Εκδοτών Βιβλίου και του Συνδέσμου...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.