fbpx
Βραβεία 2021 της Εταιρείας Συγγραφέων

Βραβεία 2021 της Εταιρείας Συγγραφέων

Η Εταιρεία Συγγραφέων διοργανώνει την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2021, ώρα 19:00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Πολυχώρος του Συλλόγου Οι φίλοι της Μουσικής) τελετή απονομής των Βραβείων 2021. Στην ίδια εκδήλωση η Εταιρεία θα καλωσορίσει τα νέα μέλη της και θα παρουσιάσει το λογοτεχνικό Ημερολόγιό της για το 2022, με θέμα «1922-2022: εκατό χρόνια από την καταστροφή».

Το Βραβείο Διδώ Σωτηρίου θα απονεμηθεί στον διακεκριμένο ελληνιστή και μεταφραστή Κρεσέντσιο Σαντζίλιο. Ο Κρεσέντσιο Σαντζίλιο γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε κλασικές και νομικές σπουδές και εργάστηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας. Εξέδωσε 39 βιβλία δοκιμίων και μεταφράσεων ελληνικής λογοτεχνίας στα ιταλικά και ιταλικής στα ελληνικά. Επίσης, έχει στο ενεργητικό του περίπου 400 συνεργασίες με ιταλικά και ελληνικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, περιοδικά (μελέτες, μεταφράσεις και άρθρα).

Επίσης, ανακοινώθηκαν οι βραχείες λίστες για τα Βραβεία Γιάννη Βαρβέρη & Μένη Κουμανταρέα σε πρωτοεμφανιζόμενη/ο ποιήτρια/ποιητή & πεζογράφο.

Βραβείο Γιάννη Βαρβέρη 2021

Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από τους/τις συγγραφείς και μέλη της Εταιρείας: Μαριγώ Αλεξοπούλου, Γιώργο Γώτη (πρόεδρο της επιτροπής) και Αγγελική Σιδηρά.

Βραχεία λίστα (εκδόσεις 2020)

Σπύρος Γούλας: Τα περυσινά τους βάζουν για καλά, εκδ. Πόλις
Αρίστη Ζαΐμη: Στραβαίγκιν κόσμος πλανόδιος, εκδ. Μελάνι
Μαριλού Καλοκάση: Ο θάνατος της ημέρας, εκδ. ΑΩ
Ελένη Καρρά: Μετρό (ει) αυτή η λύπη, εκδ. Μελάνι
Έταμπελ Νιώπα: Στοιχεία, εκδ. Μελάνι
Ευαγγελία Τάτση: Ακακίες στη σαβάνα, εκδ. Βακχικόν
Νικόλαος Απ. Τσιτσαράς: Διέξοδος κινδύνου, εκδ. Ιωλκός

Βραβείο Μένη Κουμανταρέα 2021

Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από τους/τις συγγραφείς και μέλη της Εταιρείας: Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη (πρόεδρο της επιτροπής), Μαρία Φακίνου και Κώστα Χατζηαντωνίου.

Βραχεία λίστα (εκδόσεις 2020)

Μάνος Γεωργουδιός: Εκεί που αναφτεριάζει, εκδ. Σμίλη
Θεόδωρος Εσπίριτου: Το παιχνίδι της άγρας, εκδ. Κίχλη
Φοίβος Οικονομίδης: Βορράς, εκδ. Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Λυδία Μαργαρώνη: Τοτέμ, εκδ. Ιωλκός
Γιάννης Μπαλαμπανίδης: Largo, εκδ. Πόλις
Σοφία Στεφανίδου: Το καθαριστήριο, εκδ. Αλεξάνδρεια

Στην εκδήλωση, τα νέα μέλη θα καλωσορίσει ο πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων, Ιωσήφ Βεντούρας. Το Ημερολόγιο 2022 θα παρουσιάσει η γενική γραμματέας του Δ.Σ., Άννα Αφεντουλίδου. Τον Κρεσέντσιο Σαντζίλιο θα παρουσιάσει ο συγγραφέας Γιώργος Βέης, ενώ για τον θεσμό των λογοτεχνικών ημερολογίων της Εταιρείας Συγγραφέων θα μιλήσει ο εμπνευστής τους και πρώην πρόεδρος, Δημήτρης Καλοκύρης. Την εκδήλωση θα συντονίσει η αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Έλενα Χουζούρη.

Η διαδικτυακή αναμετάδοση της εκδήλωσης θα γίνει από την BLOD του Ιδρύματος Μποδοσάκη (Bodosakis Lectures on Demand).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αντιδράσεις εκδοτών και συγγραφέων σχετικά με τη δημιουργία του νέου φορέα βιβλίου

Τα σωματεία εκδοτών και η Εταιρεία Συγγραφέων εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τον τρόπο με τον οποίο έχει δρομολογηθεί μέχρι στιγμής η ίδρυση του Ελληνικού Ιδρύματος Βιβλίου και...

ΝΕΑ
Έγινε η εκδήλωση για την παρουσίαση της έρευνας «Παιδί και ανάγνωση» του ΟΣΔΕΛ

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, σε μια μεγάλη εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του...

ΝΕΑ
Το Επαγγελματικό Πρόγραμμα της 20ής ΔΕΒΘ συνεχίζει δυναμικά για 2η χρονιά

Εμβαθύνοντας στη σημασία που έχει η γνωριμία, ο διάλογος και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ του εκδοτικού κόσμου της Ελλάδας και του εξωτερικού, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού εγκαινίασε πέρυσι το...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.