fbpx
Στην Άντι Ράβικ Στρούμπελ το Βραβείο Γερμανικού Βιβλίου

Στην Άντι Ράβικ Στρούμπελ το Βραβείο Γερμανικού Βιβλίου

Στη συγγραφέα Άντι Ράβικ Στρούμπελ (Antje Rávik Strubel) απονεμήθηκε το φετινό Βραβείο Γερμανικού Βιβλίου, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 25.000 ευρώ, για το μυθιστόρημά της Blaue Frau [Μπλε γυναίκα].

Αιτιολογώντας την επιλογή της, η κριτική επιτροπή ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με υπαρξιακή δύναμη και ποιητική ακρίβεια, η Άντι Ράβικ Στρούμπελ περιγράφει την απόδραση μιας νεαρής γυναίκας από τις μνήμες ενός βιασμού. Βήμα βήμα, το καθηλωτικό μυθιστόρημα εκθέτει το τι συνέβη. Η ιστορία της γυναικείας ενδυνάμωσης επεκτείνεται σε μια περισυλλογή για τις αντίπαλες κουλτούρες της μνήμης στην Ανατολική και στη Δυτική Ευρώπη και για το χάσμα ισχύος ανάμεσα στα δύο φύλα. Με μια τολμηρή κίνηση αφηγηματικά, η Στρούμπελ καταφέρνει να τονίσει αυτό που στην πραγματικότητα είναι αδύνατο να εκφραστεί σε μια τραυματική εμπειρία».

Σημειώνεται ότι το βιβλίο της Στρούμπελ ήταν το πιο πρόσφατο από τα έξι βιβλία της βραχείας λίστας, καθώς κυκλοφόρησε μόλις τον περασμένο Αύγουστο. Τα άλλα πέντε υποψήφια βιβλία ήταν τα εξής:
Norbert Gstrein – Der zweite Jakob
Monika Helfer – Vati
Christian Kracht – Eurotrash
Thomas Kunst – Zandschower Klinken
Mithu Sanyal – Identitti

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.